Φως στα παρασκήνια

Το κοινό προσέχει πάντα όσους βλέπει πάνω στη σκηνή, όμως ένας ολόκληρος αθέατος κόσμος κρύβεται στα παρασκήνια των θεάτρων και των πολιτιστικών οργανισμών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινό προσέχει πάντα όσους βλέπει πάνω στη σκηνή, όμως ένας ολόκληρος αθέατος κόσμος κρύβεται στα παρασκήνια των θεάτρων και των πολιτιστικών οργανισμών. Ενας κόσμος «κρυφός» αλλά εξίσου μαγικός: οι τεχνικοί, οι φροντιστές, οι φωτιστές και όσοι ασχολούνται με τον ήχο, αλλά και οι άνθρωποι των βεστιαρίων, οι μοδίστρες, οι κομμωτές, οι σκηνογράφοι και πολλοί άλλοι.

Η ανακάλυψη του άγνωστου κόσμου που στηρίζει την εργασία των ηθοποιών, των σκηνοθετών, των μουσικών, μιας ολοκληρωμένης παραγωγής στις μεγάλες σκηνές, μπορεί να αποβεί γοητευτική όχι μόνο για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά. Ετσι σκέφτηκαν στο Μέγαρο  Μουσικής και ξεκίνησαν ήδη ένα έξυπνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου παιδιά από 8 ετών ξεναγούνται στην προετοιμασία μιας συναυλίας από τους «αόρατους» πρωταγωνιστές των παρασκηνίων.

Πρόκειται για τις συναντήσεις βιωματικού προσανατολισμού με τίτλο «Τα “κρυφά” επαγγέλματα του Μεγάρου». Καταπιάνονται με την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον διευθυντή σκηνής, τα παρασκήνια, τους σκηνογράφους και το φροντιστήριο, την προετοιμασία των ερμηνευτών, τους ενδυματολόγους, τον υπεύθυνο κατασκευής κοστουμιών και περουκών, τη μοδίστρα, τον κομμωτή αλλά και την τεχνική οργάνωση, τον ήχο, το φως, τα σκηνικά. Ολα αυτά εξετάζονται σε σαββατιάτικες συναντήσεις, από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου 2022. Στα επόμενα προγράμματα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αποκαλύπτεται ο μαγικός κόσμος μιας ορχήστρας.

Ο μαέστρος, οι σολίστ, οι μουσικοί ανά ομάδες οργάνων, ο χορδιστής και η τέχνη του. Ο κύκλος κλείνει με την εργασία του τμήματος Επικοινωνίας και Προβολής, καθώς και του επιμελητή εκδόσεων.

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι στο κοινό, παρά μόνο στους συντελεστές μιας μουσικής παράστασης. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να αγαπήσουν τη μουσική και το θέατρο μέσα από τον άγνωστο κόσμο των σκηνών.

Το Μέγαρο οργανώνει πολλές εκπαιδευτικές δράσεις, που απευθύνονται από βρέφη 10 μηνών έως και παιδιά 12 ετών. Αυτή η περιπέτεια, όμως, είναι διαφορετική και πρωτότυπη. Και ένα καλό παράδειγμα ώστε να φωτιστεί ο κόσμος που εργάζεται στα παρασκήνια, το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα μεγάλα κρατικά θέατρα, για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Το κόστος μεμονωμένης συμμετοχής είναι 10 ευρώ και για επιπλέον παιδί 8 ευρώ. Τηλεφωνικές κρατήσεις στα 210-72.82.363 και 210-72.82.348. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής, .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή