Home cinema: Το «Maid» ρίχνει μια οξυδερκή ματιά στη «white trash» Αμερική

Home cinema: Το «Maid» ρίχνει μια οξυδερκή ματιά στη «white trash» Αμερική

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια οξυδερκή ματιά στην αρκετά παραμελημένη (και) κινηματογραφικά «white trash» Αμερική ρίχνει το «Maid», η νέα κυκλοφορία του Netflix, η οποία ήδη καταρρίπτει τα ρεκόρ τηλεθέασης για τις μίνι σειρές. Πρωταγωνίστριά της είναι η Αλεξ, μια νεαρή μητέρα η οποία το σκάει από το σπίτι μαζί με τη μικρή της κόρη, έπειτα από την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της. Σύντομα, ωστόσο, και ενώ εργάζεται σκληρά ως καθαρίστρια, θα συνειδητοποιήσει πως το να σταθεί στα πόδια της μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ («Κάποτε στο… Χόλιγουντ») αποδεικνύεται εδώ «λίρα εκατό» στον ρόλο της αγωνιζόμενης μητέρας, ενώ γύρω της σχηματίζεται ένας ολόκληρος καμβάς παρατήρησης, με ανθρώπους που βρίσκονται έξω από τα περιθώρια της περίφημης κοινωνικής «ορατότητας», η οποία διαφημίζεται έντονα τα τελευταία χρόνια στην Αμερική.]

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους πολυάριθμους φαν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του HBO «Succession», αφού πρόκειται να αποκτήσει τέταρτο κύκλο, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως από το κανάλι. Με την τρίτη σεζόν να κυκλοφορεί στα μέσα του Οκτωβρίου και να γνωρίζει αποθέωση τόσο από το κοινό όσο και από την κριτική, το «Succession», το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας μεγιστάνων των ΜΜΕ, φαίνεται πως είναι από εκείνα τα προγράμματα που αυξάνουν αντί να μειώνουν τη δημοφιλία τους με το πέρασμα του χρόνου. Τον τρίτο κύκλο, όπως και τον επερχόμενο τέταρτο της σειράς, βλέπουμε αποκλειστικά στη Nova.

Ολοήμερο αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου συμπεριλαμβάνει στο σημερινό της πρόγραμμα η Cosmote TV, μέσω του Cosmote History HD, το οποίο θα προβάλει μια σειρά από ιστορικά ντοκιμαντέρ με θέμα τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους θα υπάρχουν επεισόδια από επιτυχημένες σειρές, όπως «Επιχείρηση Ερμής – Η Μάχη της Κρήτης», «Ενδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού» και «Η μέρα που τελείωσε ο πόλεμος», ενώ το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί στις 11 μ.μ. με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Ελληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων», των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. Μέσα από την αφήγησή του αναδεικνύεται η ιστορία των Ρωμανιωτών, η αλληλεπίδρασή τους με τις άλλες κοινότητες της πόλης, καθώς και τα όσα τραγικά έζησαν, κινδυνεύοντας με αφανισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή