Εκδόσεις μετά την COVID-19

Εκδόσειςμετά την COVID-19 Πριν από την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Eκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν δύο διαδικτυακές συζητήσεις για τους επαγγελματίες του βιβλίου.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Eκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν δύο διαδικτυακές συζητήσεις για τους επαγγελματίες του βιβλίου. Στις 16 Νοεμβρίου θα εξεταστούν τα «Nέα επιχειρηματικά μοντέλα για τον εκδοτικό κλάδο στη μεταπανδημική εποχή» και στις 18 του μηνός θα γίνει η συζήτηση για την αισθητική του βιβλίου με τίτλο «Best Book Design & Visual Storytelling» με Ελληνες και Γερμανούς ειδικούς (Julia Meier, Tapster Media GmbH, Γερμανία, Γιώργος Παπαναγιώτου, thinking.gr, Ελλάδα, Lisa Neuhalfen, Γιάννης Καρλόπουλος). Οι συζητήσεις θα γίνουν στα αγγλικά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Αναβολή έκθεσηςγια τη Σαγκάη

Η έξαρση της πανδημίας οδήγησε τους διοργανωτές της Διεθνούς Εκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Σαγκάης να αναβάλει την έκθεση για τον Μάρτιο του 2022. Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου αλλά εξαιτίας της κατάστασης της πανδημίας στην Κίνα αποφασίστηκε η αναβολή της για τις 21 Μαρτίου. Την ίδια περίοδο ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη έκθεση για το παιδικό βιβλίο στην Μπολόνια της Ιταλίας. Οι διοργανωτές των δύο εκθέσεων θα συνεργαστούν ώστε οι επαγγελματίες του βιβλίου να βρίσκονται σε δύο μέρη… ταυτόχρονα, στο ένα τουλάχιστον ψηφιακά. Η ομάδα της Σαγκάης έκανε λόγο για «αναβολή που δεν μπορούσε να αποφευχθεί», ζητώντας συγγνώμη για τα προβλήματα που μπορεί να προκάλεσε στους εκθέτες.  

Δάνειακαι πτωχεύσεις

Με τίτλο «1821-2021: Χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού» το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά δανείζεται τα εργαλεία του θεατρικού μυθιστορήματος για να καυτηριάσει τις επτά πτωχεύσεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τον ρόλο των δημοσιογράφων της κάθε εποχής. Πρωταγωνίστρια και ηρωίδα του βιβλίου η «δανεισμένη Ελλάδα, η οποία φλερτάρει με τους δανειστές, παραδέρνοντας ανάμεσα στη φτώχεια και τον καταναλωτισμό». Από τις εκδόσεις Καμπύλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή