1821 Πριν και μετά… ψηφιακά από το Μουσείο Μπενάκη

1821 Πριν και μετά… ψηφιακά από το Μουσείο Μπενάκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια έκθεση που συζητήθηκε πολύ και επίσης άρεσε πολύ. Αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό και τον Τύπο στην Ελλάδα και διεθνώς για την επιστημονική προσέγγισή της και τον σχεδιασμό της. Η έκθεση «1821 Πριν και Μετά» του Μουσείου Μπενάκη ζωντάνεψε την Ιστορία και έπειτα από ένα διάστημα έξι μηνών έριξε αυλαία. Ομως, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος το επιθυμεί δεν μπορεί να την απολαύσει.

Διαδικτυακά πλέον θα μπορούν να δουν οι επισκέπτες την εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση.

Με την προσφορά της ομάδας της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου δημιουργήθηκε μια εικονική περιήγηση 360° με ηχητική ξενάγηση στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά». Οι άνθρωποι της Faliro House, με επικεφαλής την Ελλη Σκρέτα, ξεναγήθηκαν στην έκθεση, συνομίλησαν με τους επιμελητές της, Τάσο Σακελλαρόπουλο και Μαρία Δημητριάδου, και ετοίμασαν τρεις σύντομες ηχητικές ξεναγήσεις –μία για κάθε ενότητα της έκθεσης– συμπληρωμένες με φωτογραφικές λήψεις του χώρου από κάμερα 360 μοιρών. Η κάθε ξενάγηση γίνεται από τους επιμελητές στα ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους και διαρκεί 5 λεπτά. Η παρακολούθηση των βίντεο της εικονικής περιήγησης είναι σχεδιασμένη για φορητές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και μάσκα VR, μέσω της εφαρμογής YouTube, όπου η κίνηση γίνεται με την περιστροφή της συσκευής. Μπορεί να γίνει και με προσωπικό υπολογιστή μέσω του YouTube channel του Μουσείου Μπενάκη (@TheBenakiMuseum), όπου οι χρήστες μπορούν να κινηθούν με τη χρήση του κέρσορα. Τα βίντεο θα είναι διαθέσιμα και μέσω του διαδικτυακού τόπου του μουσείου (benaki.org), στην ιστοσελίδα της επετειακής έκθεσης και στην ενότητα «Πολυμέσα».

Επίσης, διαθέσιμο στο κανάλι του μουσείου στο YouTube είναι το ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 λεπτών «1821 Πριν και Μετά: The making of. Η προετοιμασία μιας μοναδικής έκθεσης», που δημιούργησαν η ομάδα AbFab Productions και η Κυριακή Βήρου, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και άλλα ψηφιακά προϊόντα, όπως ένα ντοκιμαντέρ του Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με την Cosmote TV που θα «ξεναγεί» τον θεατή στα εκθέματα και στην Ιστορία μέσα από τη ματιά των ανθρώπων οι οποίοι εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν την έκθεση «1821 Πριν και Μετά» και που η πρώτη του τηλεοπτική προβολή θα γίνει το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή