Art Athina Pop Up: από το ψηφιακό στο φυσικό

Art Athina Pop Up: από το ψηφιακό στο φυσικό

Η ομαδική έκθεση φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 21 Νοεμβρίου στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γενικό πνεύμα συνοψίστηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina: «Ενώ πέρυσι μας απασχολούσε η μεταφορά της εμπειρίας της θέασης ενός έργου τέχνης από τον πραγματικό χώρο στον ψηφιακό», έλεγε η Σταματία Δημητρακοπούλου, «φέτος έχουμε την αντιστροφή του, πώς από το ψηφιακό μεταφερόμαστε και πάλι στο φυσικό».

Ο λόγος για την Art Athina Pop Up, τη «φυσική» ομαδική έκθεση που φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 21 Νοεμβρίου στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα και εντάσσεται στην Art Athina Virtual, την ψηφιακή εκδοχή του σημαντικότερου ετήσιου εικαστικού θεσμού της χώρας, που είναι ήδη διαθέσιμη στο aavirtual.gr. Η «φυσική συνέχειά» της, όπως χαρακτήρισε την Art Athina Pop Up η Γιάννα Γραμματοπούλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης που διοργανώνει την Art Athina, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τους βασικούς συντελεστές της. Τι θα περιλαμβάνει αυτή η υβριδική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα; Κατ’ αρχάς 59 έργα τέχνης (από ισάριθμες γκαλερί και ανεξάρτητους χώρους που συμμετέχουν στην Art Athina Virtual) τα οποία παρουσιάζονται στο King George και συνοδεύονται από ένα QR Code που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μεταβαίνει στο ψηφιακό περίπτερο κάθε αίθουσας τέχνης. Ενα πρόγραμμα με περφόρμανς επίσης, υπό τον τίτλο «Προσμονές και αφυπνίσεις», που παρουσιάστηκε διαδικτυακά από τον επιμελητή και ιστορικό τέχνης Κώστα Στασινόπουλο: θα είναι διαθέσιμο μέσω της Art Athina Virtual και θα λειτουργεί «ως μεμβράνη ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το τετελεσμένο και το ονειρικό».

Για το ετήσιο πρόγραμμα ομιλιών του θεσμού, με τίτλο «Αισθηματική Αγωγή», που θα πραγματοποιείται στο φουαγέ του θεάτρου Παλλάς από αύριο έως τις 21 Νοεμβρίου, μίλησε η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου: θα περιλαμβάνει συνομιλίες με επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, καλλιτέχνες και συγγραφείς, οι οποίες θα αναρτώνται με τη μορφή podcast στο aavirtual.gr.

Τέλος, η ενότητα «New Media Space» περιλαμβάνει και οκτώ νέες αναθέσεις έργων επαυξημένης πραγματικότητας, που θα βιώνονται μέσω κωδικών QR τοποθετημένων στην ευρύτερη περιοχή του King George. Οπως πάντως ανακοίνωσε η Γιάννα Γραμματοπούλου αναφερόμενη στην ανάγκη φυσικής διάδρασης στην τέχνη, «ελπίζουμε του χρόνου, από 16 έως 19 Σεπτέμβρη, να σας υποδεχθούμε στους ιδανικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, που τόσο έχουν ταιριάξει στη διοργάνωσή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή