«Littles Birds»: Ατμόσφαιρα δεκαετίας του ’50 στο Μαρόκο

«Littles Birds»: Ατμόσφαιρα δεκαετίας του ’50 στο Μαρόκο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αναΐς Νιν, μυθιστοριογράφος που έγινε γνωστή από τα τολμηρά «Ημερολόγιά» της, αγαπούσε τις περιπέτειες και ήταν επίσης δεινή ταξιδιώτισσα. Η ζωή της δεν είχε ταμπού. Ετσι η δραματική σειρά 6 επεισοδίων με τον τίτλο «Littles Birds» (Sky Atlantic), που διατίθεται τώρα από την πλατφόρμα Ertflix και βασίζεται σε δικό της έργο, διαθέτει ερωτισμό και χειραφετημένους γυναικείους χαρακτήρες. Η σειρά μεταφέρει στην οθόνη το δεύτερο βιβλίο της Νιν, «Erotica», που εκδόθηκε το 1979, αλλά γράφτηκε το 1940. Η πλοκή είναι επικεντρωμένη στο Μαρόκο της δεκαετίας του ’50. Τα «Little Birds» κέρδισαν μία υποψηφιότητα στα βραβεία BAFTA για τη φωτογραφία, ενώ οι ηθοποιοί ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους. Η Τζούνο Τεμπλ πρωταγωνιστεί πλάι στον Χιου Σκίνερ, ενώ χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή της Ρόσι ντε Πάλμα ως γοητευτικής κοντέσσας.

O Νικολό Αμανίτι, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της ιταλικής λογοτεχνίας, μπαίνει και πάλι πίσω από την κάμερα και διασκευάζει το δικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Αννα». Η ομώνυμη σειρά, που προβάλλεται από την ARTE, έχει 6 επεισόδια και διαδραματίζεται στη σύγχρονη Σικελία. Το νησί πλήττεται από μια παράξενη πανδημία, έναν θανατηφόρο ιό που αποδεκατίζει ανελέητα τους ενηλίκους, αλλά δεν πλήττει τα παιδιά. Σε αυτό το περιβάλλον μια έφηβη με τον μικρό της αδελφό αγωνίζονται να επιβιώσουν. Πρόκειται για μια σκοτεινή ωδή στην παιδική ηλικία που έρχεται δυόμισι χρόνια μετά το «Il Miracolo», που επίσης σκηνοθέτησε ο Αμανίτι. Είναι εντυπωσιακό ότι το μυθιστόρημα γράφτηκε το 2015 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν έξι μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας. Η αρχική πλοκή έχει υποστεί αρκετές προσαρμογές, μερικές με γνώμονα τα τρέχοντα γεγονότα.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ρούπερτ Γκριντ και η Εμα Γουάτσον ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τον σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους και άλλα μέλη του καστ από τις 8 προηγούμενες ταινίες «Χάρι Πότερ» και ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο της πρώτης ταινίας της σειράς: το διάσημο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» έκανε πρεμιέρα πριν από 20 χρόνια, και ήταν μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική επιτυχία. Η νέα παραγωγή «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» θα κάνει πρεμιέρα στο HBO Max την 1 Ιανουαρίου του 2022. Η ταινία «θα αφηγηθεί μια μαγευτική ιστορία μέσα από ολοκαίνουργιες συνεντεύξεις και συνομιλίες με τους ηθοποιούς», όπως δήλωσαν οι παραγωγοί. Παράλληλα, θα προβάλλονται στο HBO Max την ίδια περίοδο όλες οι ταινίες του «Harry Potter» της Warner Bros.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή