Το «Βιβλίο της ζούγκλας»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά ευρέως διαθέσιμα στο κοινό θα γίνουν τα αυθεντικά σκίτσα με τα οποία ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ θέλησε να βοηθήσει τους αναγνώστες του «Βιβλίου της ζούγκλας» ώστε να ζωντανέψουν στο μυαλό τους οι ήρωές του. Τόσο ο Μόγλης όσο και ο μέντοράς του, o μαύρος πάνθηρας, Μπαγκίρα, αλλά και ο αρκούδος Μπαλού, υπάρχουν σε σχέδια του Κίπλινγκ τα οποία φυλάσσονται ήδη από το 1940 στη Βρετανική Βιβλιοθήκη ως μέρος της δωρεάς της χήρας του συγγραφέα, Κάρολαϊν. Πρόσφατα το ίδρυμα αποφάσισε να συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο SP Books για μια ειδική έκδοση, η οποία αναπαράγει για πρώτη φορά το αυθεντικό χειρόγραφο του Κίπλινγκ (περίπου 173 σελίδες) συνοδευμένο από μια ντουζίνα σκίτσα σε μαύρο μελάνι.

Ανεπανόρθωτη ζημιά

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη, δυστυχώς, ο αποθηκευτικός χώρος του σπουδαίου βρετανικού παλαιοβιβλιοπωλείου Berwyn Books, λόγω φωτιάς που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Συνολικά εκτιμάται πως οι φλόγες έκαναν στάχτη γύρω στους 400.000 τόμους, ανάμεσά τους και κάποιες εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις, όπως ένα βιβλίο υπογεγραμμένο από τη βασίλισσα Βικτωρία ή μια πρώτη έκδοση των περίφημων Radio Times του BBC από το 1923. Το προσωπικό του βιβλιοπωλείου έκανε επίσης λόγο για καταστροφή επιστολών και περιοδικών αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών.

Το «Βιβλίο της ζούγκλας»-1

Η Ευρώπη από μέσα

Την προσεχή ∆ευτέρα 29/11 παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Τάκη Αναστόπουλου με τίτλο «Η καρδιά της Ευρώπης», από τις εκδόσεις της Εστίας και το Ιδρυμα Θεοχαράκη. Με υπότιτλο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», το βιβλίο επιχειρεί μια εισαγωγή στην ιστορία του κεντρικού θεσμικού οργάνου της Ε.Ε., το οποίο είναι και αυτό που μεταφέρει, εν πολλοίς, τις αξίες που ενέπνευσαν τους ιδρυτές της. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και οι ακαδημαϊκοί Σωτήρης Ντάλης και Νίκος Ε. Καραπιδάκης. Εναρξη στις 6.30 μ.μ.

Το «Βιβλίο της ζούγκλας»-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή