Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσικοθεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή «Μια τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις – Αϊτή/Ελλάδα/1821» προβάλλεται από σήμερα στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Λεπτομέρειες στο nationalopera.gr/GNOTV.

Μια βραδιά με επίκεντρο τη χρυσή εποχή της τζαζ παρουσιάζει στο Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» η Big Band του Δήμου Αθηναίων. Στο τραγούδι, η Ειρήνη Κωνσταντινίδη και ο Αλέξανδρος Αφόλτερ. Στις 8.30 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Αντλώντας έμπνευση από την ταινία του Φρανκ Πέρι «Ο κολυμβητής» (1968), που βασίστηκε στο ομότιτλο διήγημα του Τζον Τσίβερ, η έκθεση της Νατάσας Ευσταθιάδη «The Swimmer» εγκαινιάζεται στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Στις 6 μ.μ., Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν.

Βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά «Το μινόρε της αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, η παράσταση «Το μινόρε» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Ερμηνεύουν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χριστίνα Μαξούρη κ.ά. Στις 7 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Εργα μουσικής δωματίου των Μότσαρτ, Γιάνατσεκ και Ντβόρζακ θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο εγχόρδων Škampa String Quartet. Στις 9 μ.μ., 25ης Μαρτίου και Παραλία.

Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο Γιάννης Στάνκογλου μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου Εμπορικόν το έργο του Τρέισι Λετς «Killer Joe», με θέμα την παθογένεια μιας φτωχής και δυσλειτουργικής οικογένειας. Στις 8 μ.μ., Σαρρή 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή