Επεισόδιο σε παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Επεισόδιο σε παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Ενα πρωτοφανές επεισόδιο προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην παράσταση του stand up κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου «1821-2021, Διακόσια χρόνια δανεικά», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτοφανές επεισόδιο προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην παράσταση του stand up κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου «1821-2021, Διακόσια χρόνια δανεικά», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Επειτα από σχόλιο του κωμικού, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στους θεατές, ενοχλημένη, ανέβηκε στη σκηνή διακόπτοντας την παράσταση. Μεταξύ τους ήταν και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη. Ακολούθησε ένταση λίγων λεπτών, ενώ ο κ. Ζαραλίκος και άνθρωποι του θεάτρου προσπάθησαν να επαναφέρουν την ηρεμία. Η συγκεκριμένη ομάδα αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους θεατές και αποχώρησε.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισής της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τη δική της εξήγηση για το συμβάν έδωσε η Σάσα Σταμάτη, λέγοντας ότι «ο λόγος που χθες το βράδυ δεν συγκρατήθηκα και αντέδρασα τόσο έντονα, ήταν γιατί ένιωσα στο όνομα της σάτιρας και της πλάκας να προσβάλλονται οι Αρβανίτες και Μανδραίοι, βλέποντας την ίδια στιγμή να προβάλλονται σε video wall εικόνες από την καταστροφική πλημμύρα που συνεχίζει να μας πονάει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή