«14 βουνοκορφές: Όλα είναι δυνατά» – Συναρπαστική εξέλιξη και υπέροχες εικόνες

«14 βουνοκορφές: Όλα είναι δυνατά» – Συναρπαστική εξέλιξη και υπέροχες εικόνες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναρπαστικό στην εξέλιξη και υπέροχο όσον αφορά τις εικόνες του είναι το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «14 βουνοκορφές: Ολα είναι δυνατά». Εκεί παρακολουθούμε τη σχεδόν απίθανη πρόκληση που ένας ατρόμητος Νεπαλέζος ορειβάτης βάζει στον εαυτό του: να κατακτήσει και τις 14 κορυφές των βουνών με ύψος άνω των 8.000 μέτρων που υπάρχουν στον κόσμο, μέσα σε μόλις επτά μήνες· το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ είναι τα επτά… χρόνια. Μέσα από τα μάτια του Νιρμάλ «Νίμσνταϊ» Πέρζα ξεναγούμαστε στα πανέμορφα όσο και τρομακτικά βουνίσια τοπία, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε τη μακραίωνη παράδοση και τη βαθιά σύνδεση του Νεπάλ με την ορειβασία. Επιπλέον, οι αποφάσεις ζωής ή θανάτου που καλείται να πάρει ο ήρωας δοκιμάζουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, φυσικής και πνευματικής.

Μια πολύ ξεχωριστή προβολή ετοιμάζει για αυτή την Κυριακή 12/12 η Cosmote TV, καθώς θα φιλοξενήσει σε πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση τη «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η όπερα του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ έκανε πρεμιέρα στις 3/12, όταν και βιντεοσκοπήθηκε από το Mezzo Live HD, το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο για την κλασική μουσική και τον χορό, το οποίο κινηματογραφεί σταθερά σπουδαία έργα της όπερας και από το 2020 συνεργάζεται με τη Λυρική. Η μετάδοση αρχίζει στις 10 μ.μ.

Μπορεί μερικά χρόνια πριν οι μεγάλες κινηματογραφικές κυκλοφορίες να εξασφάλιζαν μπόλικο καιρό στις αίθουσες πριν από το οικιακό τους ντεμπούτο, ωστόσο εν έτει 2021 τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Ετσι, περίπου δύο εβδομάδες μετά τα σινεμά, η «Εξουσία του σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον βρίσκεται πλέον και στο Netflix, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει από χθες και για την «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν. Συγκεκριμένα, το τολμηρό φιλμ του Ολλανδού κινηματογραφιστή είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Cinobo, η οποία είχε αναλάβει και τη διανομή του στις αίθουσες. Από τη μια, η παραπάνω τακτική είναι μεν απογοητευτική για τους δημιουργούς των ταινιών που τις σχεδίασαν για τη μεγάλη οθόνη, από την άλλη όμως, εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας και δισταγμού του κοινού να πάει σινεμά, αποτελεί σίγουρα μια κάποια λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή