Βραβεία με κρητικό άρωμα

Οποιος έχει ταξιδέψει στην περιοχή της Τοσκάνης γνωρίζει πόσο σοβαρά προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες την υπόθεση της γαστρονομίας και του κρασιού οι Ιταλοί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος έχει ταξιδέψει στην περιοχή της Τοσκάνης γνωρίζει πόσο σοβαρά προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες την υπόθεση της γαστρονομίας και του κρασιού οι Ιταλοί. Εχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα, παράγουν νέα σκέψη, πειραματίζονται συνεχώς προκειμένου να μπορούν ταχύτατα να προσαρμοστούν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Γενικώς έχουν τις κεραίες τους ψηλά, με μοναδικό στόχο να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη και πλούσια εμπειρία. Και την προσφέρουν. Η καρδιά της Ιταλίας είναι ένα τουριστικό θαύμα από το οποίο επωφελούνται όλοι.

Ο επισκέπτης δυσκολεύεται να μην επιστρέψει εκεί. Ο έρωτάς του για τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τα υπέροχα κρασιά και τα σπουδαία οινοποιεία, κάποια από τα οποία υπογράφουν διάσημοι αρχιτέκτονες, παραμένει για καιρό ζωντανός ακόμη κι όταν βρίσκεται στην πατρίδα του και αναζητεί τα προϊόντα της Τοσκάνης για το καθημερινό του τραπέζι. Θα μπορούσε η περιοχή και το μοντέλο της Τοσκάνης να συγκριθεί με κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; Ισως με την Κρήτη.

Το τοπίο της έχει εναλλαγές, διαθέτει πλούτο προϊόντων, λαχανικά, φρούτα, λάδι, γαλακτοκομικά, χορταρικά, κρέατα, αρωματικά φυτά, κρασιά, αλλά και βαθιές ρίζες γαστρονομικής παράδοσης. Επιπλέον μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια η Κρήτη σε γαστρονομικό επίπεδο έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Εξαιρετικά εστιατόρια, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τη γεύση έχουν καθιερώσει το νησί ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Ισως γι’ αυτό δημιουργήθηκε η ανάγκη των νεοσύστατων βραβείων Cretan Taste Awards με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία απονεμήθηκαν πριν από λίγες μέρες σε εστιάτορες, παραγωγούς, παντοπώλες, μάγειρες, τουριστικές μονάδες που προσφέρουν μοναδικότητα γεύσεων και εμπειριών και όχι ομοιομορφία.

Αν και ένα βραβείο από μόνο του δεν λέει πολλά, εντούτοις μέσα από τον θεσμό καταγράφεται η προσπάθεια, αναδεικνύονται οι νέες ιδέες, καλλιεργείται ένα θετικό κλίμα συναγωνισμού, επιβραβεύονται και προβάλλονται εκείνοι που ξεχωρίζουν, είτε είναι μεγάλες επιχειρήσεις, είτε μοναχικοί ταξιδιώτες της γαστρονομίας και της παραγωγής. Κυρίως για τους τελευταίους ένα βραβείο σημαίνει πάρα πολλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή