Στον «λαβύρινθο» του Μακεδονικού

Στον «λαβύρινθο» του Μακεδονικού

Στον «λαβύρινθο» του Μακεδονικού Οι εκδόσεις Επίκεντρο και η «Κ» παρουσιάζουν απόψε (7 μ.μ.) διαδικτυακά το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα με τίτλο «Κρυφές πτυχές του Μακεδονικού».

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και η «Κ» παρουσιάζουν απόψε (7 μ.μ.) διαδικτυακά το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα με τίτλο «Κρυφές πτυχές του Μακεδονικού». Μελετητής του ζητήματος επί δεκαετίες, ο συγγραφέας συμπεριλαμβάνει στις σχεδόν 500 σελίδες του βιβλίου τα πάντα, από τη θυελλώδη συνάντηση της Αχρίδας το 1992 μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη ημέρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η αφήγηση εμπλουτίζεται με πλήθος ντοκουμέντων αλλά και ζωντανών διαλόγων μεταξύ των πρωταγωνιστών της ιστορικής πορείας. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο διευθυντής της «Κ», Αλέξης Παπαχελάς, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο διπλωμάτης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος, συντονίζει η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη. Σύνδεσμος παρακολούθησης στον ιστότοπο epikentro.gr.

Η «ιέρεια» του γκόθικ τρόμου

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η Αν Ράις, η επιτυχημένη συγγραφέας του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα», καθώς και πολλών ακόμη ιστοριών γοτθικού τρόμου. Το βιβλίο μάλιστα, που αργότερα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ, εκδόθηκε το 1976 και ήταν το πρώτο της Ράις. Ακολούθησαν άλλα 12 μυθιστορήματα στην ίδια «βαμπιρική» σάγκα γύρω από τον περίφημο βρικόλακα Λεστάτ, ενώ η συγγραφέας ήρθε ξανά στο προσκήνιο με την επικριτική στάση της απέναντι στο σύγχρονο εκδοτικό και κινηματογραφικό φαινόμενο του «Twilight».

Ενας σούπερ παππούς

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του Μανώλη Νικόλτσιου, με τίτλο «Ησυχία, ο παππούς κοιμάται». Στο δεύτερο βιβλίο του, μετά την «Καινούρια στολή του Αη Βασίλη», ο συγγραφέας αφηγείται με ευαισθησία και χιούμορ μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση ενός παππού με τον αγαπημένο του εγγονό –και όχι μόνο– μέσα από τα παιχνίδια, τις φάρσες και τα όνειρά τους. Η πολύχρωμη εικονογράφηση είναι της Ευτυχίας Ηλιάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή