Εμείς, τα θύματα (Somos): Εγκλωβισμένοι στα δίχτυα των μεξικανικών καρτέλ

Εμείς, τα θύματα (Somos): Εγκλωβισμένοι στα δίχτυα των μεξικανικών καρτέλ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμείς, τα θύματα (Somos)
∆ΡΑΜΑ (2021)
∆ημιουργός: Μόνικα Ρεβίγια, Τζέιμς Σάμους
Ερμηνείες: Τζέρο Μεντίνα, Αρέλι Γκονζάλεζ, Κέρι Αρντρα

Μία από τις καθαρά ισπανόφωνες σειρές του Netflix, οι οποίες στοχεύουν (κυρίως) στο κοινό της Λατινικής Αμερικής, συμβαίνει να αναπαριστά με σοκαριστική πειστικότητα τις τρομακτικές διαστάσεις του εμπορίου ναρκωτικών στο Μεξικό. Εκεί στη μικρή πόλη του Αλιέντε, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα εκτυλιχθεί μια ανείπωτη τραγωδία. Στα έξι επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε επί της ουσίας τα γεγονότα που οδηγούν ώς εκεί, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε πολλούς διαφορετικούς από τους ανθρώπους, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρέθηκαν μπλεγμένοι σε αυτά.

Μέσα από ατμοσφαιρική κινηματογράφηση και μερικά υπέροχα πλάνα που φέρνουν στον νου, π.χ., το «Breaking Bad», οι δημιουργοί της σειράς καταφέρνουν από την πρώτη στιγμή να μας βάλουν στο κλίμα της ιστορίας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αληθινή. Στο επίκεντρο εδώ δεν βρίσκονται τόσο άγριοι μαφιόζοι των καρτέλ ή «σκληροί» πράκτορες της Δίωξης, όσο οι απλοί άνθρωποι, οι αθώοι δηλαδή που γίνονται τελικά τα θύματα ενός ανελέητου πολέμου. Τις δικές τους καθημερινές ζωές και ιστορίες αφηγούνται με ευαισθησία και μετρημένη δραματικότητα, ενώ ταυτόχρονα στο φόντο «τρέχουν» κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη κοινωνία.

Good Time ★★★
ΘΡΙΛΕΡ (2017)
Σκηνοθεσία: Τζος και Μπένι Σάφντι
Ερμηνείες: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένι Σάφντι

Εμείς, τα θύματα (Somos): Εγκλωβισμένοι στα δίχτυα των μεξικανικών καρτέλ-1
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Good Time», που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μία από τις ταινίες των τολμηρών αδελφών Σάφντι του «Uncut Gems», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Ο Βρετανός ηθοποιός αποδεικνύει εδώ, για πρώτη ίσως φορά, πως μπορεί να επιτύχει πολύ περισσότερα από μερικά εκφραστικά βλέμματα, ερμηνεύοντας τον ρόλο του Κόνι, ενός παρορμητικού νέου που θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τον αδελφό του, ο οποίος έχει νοητική υστέρηση. Αυτό βέβαια αφού τον έχει μπλέξει σε μια κακοστημένη ληστεία, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Το πρώτο, ιδιαίτερα, κομμάτι της ταινίας είναι καταιγιστικό, με το σάουντρακ να λούζει τη δράση με σχεδόν εκκωφαντικούς ηλεκτρονικούς και βιομηχανικούς ήχους. Και στη συνέχεια όμως ο ρυθμός διατηρείται, καθώς η κάμερα ζουμάρει στα γεμάτα ένταση πρόσωπα και το παλαβό 24ωρο πλησιάζει στο τέλος του – όλες οι «αμαρτίες» είναι ώρα πια να πληρωθούν. Στο ενδιάμεσο έχουν προηγηθεί μερικές εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές, με κορυφαία εκείνη στην οποία ο Πάτινσον συναντιέται με ένα φύλακα λούνα παρκ, τον οποίο υποδύεται ο Μπαρκάντ Αμπντί του «Captain Phillips».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή