Η αθώα Ελλάδα του Θεόφιλου

Οσο μόνος και αποδιωγμένος ήταν στη ζωή του, τόσο αγαπητός είναι ο Θεόφιλος μετά τον θάνατό του. Κάθε φορά που παρουσιάζεται η ζωγραφική του το κοινό σπεύδει, και το ίδιο συμβαίνει στην έκθεση «Θεόφιλος.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο μόνος και αποδιωγμένος ήταν στη ζωή του, τόσο αγαπητός είναι ο Θεόφιλος μετά τον θάνατό του. Κάθε φορά που παρουσιάζεται η ζωγραφική του το κοινό σπεύδει, και το ίδιο συμβαίνει στην έκθεση «Θεόφιλος. Ο τσολιάς της ζωγραφικής» στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Της αξίζει, όχι μόνον επειδή είναι περιεκτική και εμπεριστατωμένη, η πληρέστερη που έχει γίνει για τον ζωγράφο τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια – εκτίθενται 95 έργα του σε ύφασμα, μεταλλικές επιφάνειες, ξύλο και αποτοιχίσεις τοιχογραφιών καλύπτοντας το σύνολο της πορείας του. Εξίσου σημαντική για τους επισκέπτες είναι η επιμελητική φροντίδα, που καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή το πάθος με το οποίο είναι διαποτισμένο το έργο του Θεόφιλου. Ο λυρισμός των χρωμάτων, η ειλικρίνεια των συναισθημάτων, η εξομολόγηση μιας πηγαίας αγαθότητας που έχει μετουσιωθεί σε λαϊκή ζωγραφική μετατρέπουν την επίσκεψη σε ένα ταξίδι σε μια άλλη Ελλάδα, αθώα και ηρωική. Επιμέλεια: Τάκης Μαυρωτάς. Εως 3/2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή