Μπιενάλε Τέχνης Πεκίνου, του φωτός και της ελπίδας

Μπιενάλε Τέχνης Πεκίνου, του φωτός και της ελπίδας

Εχοντας ως κύρια θεματική το φως, ξεκινάει σε λίγες μέρες η 9η Μπιενάλε Τέχνης του Πεκίνου στην κινεζική πρωτεύουσα.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας ως κύρια θεματική το φως, ξεκινάει σε λίγες μέρες η 9η Μπιενάλε Τέχνης του Πεκίνου στην κινεζική πρωτεύουσα. Το φως και η ελπίδα ορίζουν τους κύριους άξονες της έκθεσης, η οποία στοχεύει να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν μέσα από το έργο τους, αναδεικνύοντας παράλληλα οικουμενικές αξίες και την έννοια της κοινωνικής ευθύνης για τη διαμόρφωση ενός ανθρώπινου μέλλοντος. Η διοργάνωση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες και πολλούς ξένους καλλιτέχνες.

Η φετινή 9η Διεθνής Μπιενάλε Τέχνης οργανώνεται συνδυαστικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022. Η ολυμπιακή φλόγα προτείνεται από την επιτροπή ως συμβολικό στοιχείο σύγκλισης του θέματος του φωτός. Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών της έκθεσης θα παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών από 110 χώρες, τα οποία αποτυπώνουν την πολυπολιτισμική διάσταση και τις αλλαγές που συντελούνται στη σύγχρονη παγκόσμια εικαστική σκηνή. Από την κριτική επιτροπή της Μπιενάλε επελέγησαν τρεις εικαστικοί για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα: ο Σπύρος Βερύκιος με το έργο του «Σονάτα», ένα πολύπτυχο που αποτελείται από είκοσι πορτρέτα, η Φλωρεντία Οικονομίδου με το έργο  «We will overcome», σχεδιασμένο στον υπολογιστή και τυπωμένο ψηφιακά, με αναφορές στη μάχη κατά της COVID-19, και η Στέλλα Μιμίκου με το έργο μικρής τεχνικής με τίτλο «Immortal Flame».

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου θα διαρκέσει από τις 21.1 μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή