«Cobra Kai»: Απολαυστικός και ο νέος κύκλος

«Cobra Kai»: Απολαυστικός και ο νέος κύκλος

Απόδειξη ότι αν κάτι γίνεται σωστά στην τηλεόραση δεν ενοχλεί να επαναλαμβάνεται ή να επιμηκύνεται με επιπλέον σεζόν αποτελεί το «Cobra Kai» του Netflix.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόδειξη ότι αν κάτι γίνεται σωστά στην τηλεόραση δεν ενοχλεί να επαναλαμβάνεται ή να επιμηκύνεται με επιπλέον σεζόν αποτελεί το «Cobra Kai» του Netflix. Η σειρά που πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε να αναβιώσει τον καλτ μύθο του «Karate Kid» –και το έκανε αναπάντεχα καλά– κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες τον τέταρτο κύκλο της, ο οποίος είναι εξίσου απολαυστικός με τους προηγούμενους. Παλιοί και νέοι πρωταγωνιστές αγωνίζονται εκεί για την επικράτηση στο τουρνουά All Valley, ενώ στην πορεία μικροί και μεγάλοι περνούν τις δικές τους δοκιμασίες σε όλα τα επίπεδα. Αλλωστε, αυτό το πάντρεμα ηρώων από διαφορετικές γενιές μαζί με το χιούμορ και τη γλυκιά νοσταλγία αποτελούν τα μυστικά της επιτυχίας μιας σειράς, η οποία σίγουρα θα έχει και (πολυαναμενόμενη) συνέχεια.

Επιστροφή είχαμε αυτή την εβδομάδα και στο σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων», το οποίο έπειτα από το μαγευτικό «Mandalorian» αποκτά και δεύτερη τηλεοπτική σειρά, διά χειρός Disney Plus. Το «The Book of Boba Fett» αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου κυνηγού επικηρυγμένων, τον οποίο είχαμε γνωρίσει και στα κινηματογραφικά «Star Wars». Ο Τεμουέρα Μόρισον ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο, ενώ δημιουργός της σειράς είναι ξανά ο Τζον Φαβρό, φέρνοντας μαζί του τη γνώριμη παραμυθένια ατμόσφαιρα του πολύ πολύ μακρινού –και αγαπημένου– γαλαξία.

Οχι μία, αλλά τρεις από τις πιο αξιόλογες ελληνικές ταινίες της πιο πρόσφατης παραγωγής φέρνει μέσα στον Ιανουάριο στην πλατφόρμα του το Cinobo. Η αρχή έγινε με το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη, ένα φιλμ βγαλμένο από το κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη, το οποίο ωστόσο διαθέτει δική του «φωνή» και υπόσταση. Πλέον διαθέσιμη είναι και η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα, με τους Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη να επιχειρούν τη δική τους «Οδύσσεια», γεμάτη μουσική και παράδοξα. Τέλος, στις 11/1 έρχεται στο Cinobo το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, ίσως η σπουδαιότερη ελληνική ταινία της περασμένης σεζόν, με τον Βαγγέλη Μουρίκη να παραδίδει άλλο ένα μάθημα υποκριτικής, σε ένα γενικώς συναρπαστικό κινηματογραφικό ντεμπούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή