Και οι δύο στο Spotify δεν… χωράνε

Και οι δύο στο Spotify δεν… χωράνε

«Μπορείτε να έχετε είτε τον Ρόγκαν είτε τον Γιανγκ. Οχι και τους δύο». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ο Νιλ Γιανγκ ξεκαθάρισε προς τους μάνατζέρ του αλλά και το Spotify πως απαιτεί η μουσική του να αποσυρθεί άμεσα από την πλατφόρμα...

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορείτε να έχετε είτε τον Ρόγκαν είτε τον Γιανγκ. Οχι και τους δύο». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ο Νιλ Γιανγκ ξεκαθάρισε προς τους μάνατζέρ του αλλά και το Spotify πως απαιτεί η μουσική του να αποσυρθεί άμεσα από την πλατφόρμα, όπου έως τώρα «συγκατοικεί» με το δημοφιλέστατο podcast του Αμερικανού παρουσιαστή Τζο Ρόγκαν.

Στην ανοιχτή επιστολή που αναρτήθηκε στον προσωπικό του ιστότοπο, ο βετεράνος μουσικός έγραψε ακόμη: «Το κάνω αυτό διότι το Spotify διακινεί ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίες πιθανώς να προκαλέσουν τον θάνατο ανθρώπων που πιστεύουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς. (…) Θέλω το Spotify να ειδοποιηθεί, ώστε να αποσύρει άμεσα όλη τη μουσική μου από την πλατφόρμα». Για την ακρίβεια, η επιστολή απευθύνεται στον μάνατζερ του Γιανγκ, Φρανκ Τζιρόντα, αλλά και στον Τομ Κόρσον, πρόεδρο της Warner Records, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα της μουσικής του καλλιτέχνη.

Και οι δύο στο Spotify δεν… χωράνε-1

Ο Τζιρόντα μάλιστα επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανάρτησης, η οποία ωστόσο έπειτα από λίγο διάστημα «κατέβηκε», λέγοντας τα εξής: «Είναι όντως κάτι πολύ σημαντικό για τον Νιλ αυτό. Είναι πολύ αναστατωμένος… προσπαθούμε να βρούμε μια λύση αυτή τη στιγμή».

Ποιος είναι όμως ο Τζο Ρόγκαν και γιατί προκάλεσε την οργή του Νιλ Γιανγκ; Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, ωστόσο ο 54χρονος Ρόγκαν είναι ο παρουσιαστής του δημοφιλέστερου podcast παγκοσμίως, του «Joe Rogan Experience», με περισσότερους από 11 εκατομμύρια ακροατές ανά επεισόδιο, για τα αποκλειστικά δικαιώματα του οποίου το Spotify έχει καταβάλει 100 εκατ. δολάρια. Ο δημιουργός του είναι επίσης ηθοποιός, stand-up κωμικός, εκφωνητής στους αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών UFC και πιστός Ρεπουμπλικανός. Οι δε απόψεις του περί εμβολίων και πανδημίας, τις οποίες έχει εκφράσει αρκετές φορές και από μικροφώνου, μοιάζουν τουλάχιστον αμφιλεγόμενες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τον περασμένο μήνα μια ομάδα 270 γιατρών, επιστημόνων και επαγγελματιών του κλάδου υγείας, υπέγραψε άλλη μία ανοιχτή επιστολή προς το Spotify προκειμένου αυτό να αυστηροποιήσει την πολιτική του σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναφερόμενοι συγκεκριμένα στον Ρόγκαν και στο «ανησυχητικό ιστορικό του στη μετάδοση ανακριβειών, ιδιαίτερα όσον αγορά την πανδημία COVID-19». Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, ενώ γράφεται το κείμενο, τα τραγούδια του Νιλ Γιανγκ βρίσκονται ακόμη κανονικά στο Spotify, ενώ και η πλατφόρμα δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση-απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή