«Μικρασιατική εκστρατεία» στις «Βιβλιοδρομίες» 2022

«Μικρασιατική εκστρατεία» στις «Βιβλιοδρομίες» 2022

Φέτος επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έγκριση των υπουργείων Παιδείας, Ελλάδας και Κύπρου, την αρωγή των κορυφαίων ακαδημαικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων και τη στήριξη των εκδοτικών οίκων της χώρας, πραγματοποιείται στις 13 Μαΐου 2022, ο Πανελλήνιος και Παγκύπριος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «Βιβλιοδρομίες» που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 24η συνεχόμενη χρονιά. 

Φέτος επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή». 

«Μικρασιατική εκστρατεία» στις «Βιβλιοδρομίες» 2022-1

Οι μαθητές-μαθήτριες ή οι ομάδες μαθητών-μαθητριών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 24 Μαρτίου 2022, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού.

Στις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ τα παιδιά καλούνται να διαγωνισθούν ατομικά ή ομαδικά, έχοντας διαβάσει τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη στην οποία φοιτούν. Στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) έως τέσσερα (4) μέλη, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού. 

Οι Βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να επεξεργαστούν γραπτά θέματα, σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Με τον τρόπο αυτό κάθε Βιβλιοδρόμος αξιολογείται στην κατανόηση της δομής και της πλοκής του περιεχομένου των βιβλίων, των χαρακτήρων αλλά και στην εμπέδωση της δημιουργικής πρόσληψης των αφηγηματικών και γλωσσικών στοιχείων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Κιούση, τηλ. 210 9656200. Πληροφορίες για τα βιβλία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο geitonas.edu.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή