Σάκης Ρουβάς: Ελαφρύς ναι, ρηχός όχι

Σάκης Ρουβάς: Ελαφρύς ναι, ρηχός όχι

«Καθένας βλέπει σε εμένα αυτό που θέλει να δει και να συντονιστεί. Αλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν αλήτη, άλλος έναν διάττοντα αστέρα», έλεγε ο Σάκης Ρουβάς στην «Κ» πριν από δύο χρόνια (7/9/2020).

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθένας βλέπει σε εμένα αυτό που θέλει να δει και να συντονιστεί. Αλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν αλήτη, άλλος έναν διάττοντα αστέρα», έλεγε ο Σάκης Ρουβάς στην «Κ» πριν από δύο χρόνια (7/9/2020).

Πώς να βλέπει τώρα ο «καθένας» τον εθνικό ποπ σταρ μετά τα συναισθήματα «θαυμασμού και αγάπης» που εξέφρασε για τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη; Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του θα πάρει μια ιδέα. Οι μάνατζέρ του μάλλον θα εύχονταν να έβλεπε κανείς «έναν αλήτη ή έναν διάττοντα αστέρα». Ούτε τα μηνύματα για τον Αγιο Βαλεντίνο λειτούργησαν ούτε τα τραγούδια στο πιάνο άλλαξαν το κλίμα.

Αν δει κανείς τις δηλώσεις του ποπ αστέρα, το σφάλμα δεν ήταν τόσο οι παρελθοντικές αναμνήσεις του από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, όσο η απουσία «παροντικών» αναμνήσεων για την υπόθεση του κατηγορουμένου για τέσσερις βιασμούς Λιγνάδη. Την επόμενη ημέρα προσπάθησε να διορθώσει και να μιλήσει για τα θύματα και την κόλαση που περνούν. Αδικος κόπος. Το Διαδίκτυο τον είχε σαρώσει.

Ισως αυτή η συζήτηση να μη γινόταν αν ο Ρουβάς δεν ήταν ο «Σάκης». Αν δεν ήταν ο εθνικός ποπ σταρ και το πολιτικά «ανώδυνο» πρόσωπο για κάθε καμπάνια και κάθε γιορτή. Αν δεν σμίλευε το προφίλ τού κοινώς αποδεκτού. Ή αν οι δηλώσεις του δεν έδιναν λαβές σε μια ανοιχτή υπόθεση που εξετάζει αυτές τις ημέρες η Δικαιοσύνη. «Τόλμησε να αναδείξει την πραγματική προσωπικότητα του κ. Λιγνάδη», είπε ο συνήγορος του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.

Μπορεί στα νιάτα του να σέρβιρε «μακαρόνια με κιμά» στο κοινό του και να ήταν όλα καλά. Μπορεί η διαδικτυακή ανθρωποφαγία να τον κατατρώει χωρίς «ελαφρυντικά» για την πρότερη πορεία του και να μοιάζει άδικο. Μηδεμία αναφορά στα θύματα, όμως, σημαίνει και μηδέν ενσυναίσθηση. Μπορεί να ήταν πάντα ελαφρύς καλλιτέχνης. Αυτό δεν θα πείραζε. Ελαφρύς ναι, ρηχός όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή