«Κόντρα στον πάγο»: Αποστολή στη Γροιλανδία του 1909

«Κόντρα στον πάγο»: Αποστολή στη Γροιλανδία του 1909

Από τις πιο αξιοσημείωτες πρόσφατες κυκλοφορίες του Netflix είναι το «Κόντρα στον πάγο», του Πίτερ Φλινθ, με τον γνωστό μας από το «Game of Thrones» Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πιο αξιοσημείωτες πρόσφατες κυκλοφορίες του Netflix είναι το «Κόντρα στον πάγο», του Πίτερ Φλινθ, με τον γνωστό μας από το «Game of Thrones» Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Δανός ηθοποιός υποδύεται τον συμπατριώτη του καπετάνιο, Αϊναρ Μίκελσεν, ο οποίος το 1909 οδήγησε μια αποστολή στη βορειοδυτική Γροιλανδία, με σκοπό να φέρει πίσω αποδείξεις που να πιστοποιούν την κυριαρχία της χώρας του στην περιοχή. Μαζί με έναν νεαρό μηχανικό, ο Μίκελσεν θα αποκοπεί από τους υπόλοιπους συντρόφους και θα αναγκαστεί να περάσει πάνω από δύο χρόνια μέσα στο αφιλόξενο, παγωμένο τοπίο. Η ταινία, σε παραγωγή του Μπαλτάσαρ Κορμακούρ («Everest»), προσεγγίζει μάλλον ακαδημαϊκά τη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία της, παραμένει ωστόσο ενδιαφέρουσα και θεαματική μέχρι το φινάλε.

Λίγος καιρός απομένει μέχρι τις 25 Μαΐου, οπότε και το Disney+ θα φέρει πίσω έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στον ρόλο του ιππότη Τζεντάι Ομπι-Ουάν Κενόμπι, γνωστού μας από το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων». Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα σειρά, αυξάνοντας κατακόρυφα την ανυπομονησία για την καινούργια ιστορία, η οποία, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα είναι τοποθετημένη περίπου δέκα χρόνια έπειτα από τα γεγονότα του τρίτου επεισοδίου του «Star Wars».

Ταυτόχρονα με την Αγγλία και σε ζωντανή μετάδοση από το φημισμένο Royal Albert Hall του Λονδίνου φέρνει την προσεχή Κυριακή 13 Μαρτίου η πλατφόρμα της Nova τα εβδομηκοστά πέμπτα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία BAFTA. Η σπουδαιότερη τελετή απονομής για την Ευρώπη και εξόχως σημαντική στον δρόμο για τα Οσκαρ, έρχεται με μεγάλους αστέρες του σινεμά να διεκδικούν και φέτος τα βραβεία σε περισσότερες από 20 κατηγορίες. Φαβορί, όπως και στις περισσότερες βραβεύσεις, θεωρείται «Η εξουσία του σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον, ωστόσο, λόγω… βρετανικότητας, δεν αποκλείεται καθόλου η επικράτηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα. Οικοδέσποινα της γεμάτης κινηματογραφική αστρόσκονη βραδιάς, η οποία θα ξεκινήσει ακριβώς στις 9 μ.μ., θα είναι η διάσημη Αυστραλή κωμικός και ηθοποιός Ρέμπελ Ουίλσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή