Ένα παζλ για αυτοεξέλιξη

Ο οδηγός προσωπικής ανάπτυξης είναι το καινούργιο βιβλίο της ψυχολόγου Εφης Ανδρεουλάκου με τίτλο «Το παζλ. Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής» (εκδ. Key Books).

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οδηγός προσωπικής ανάπτυξης είναι το καινούργιο βιβλίο της ψυχολόγου Εφης Ανδρεουλάκου με τίτλο «Το παζλ. Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής» (εκδ. Key Books). Η συγγραφέας δίνει στους αναγνώστες εργαλεία προκειμένου να δουν με καθαρή ματιά τις ψηφίδες της ζωής, την παιδική – εφηβική ηλικία, την ενηλικίωση και άλλους σημαντικούς σταθμούς σε αυτήν την πορεία, όπου πλάι στις δυσκολίες βρίσκονται και οι φωτεινές στιγμές. Μέσα από τις σελίδες του «Παζλ» ενισχύεται η ικανότητά μας για αυτοπαρατήρηση, ενθαρρύνεται η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας και ενδυναμώνεται η θέλησή μας να εξελιχθούμε. Είναι ένα βιβλίο εστιασμένο στον άνθρωπο, με τις ατέλειες και τα πλεονεκτήματά του, ένας χρήσιμος οδηγός στο ταξίδι της ζωής του και στη δυνατότητα εξέλιξης του ψυχισμού του.

​​​​​​Συνδικάτο στην Amazon

Το πρώτο νομικά αναγνωρισμένο εργατικό σωματείο στην ιστορία της Amazon πρόκειται να δημιουργήσουν, έπειτα από ψηφοφορία, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης. Με 2.654 ψήφους υπέρ έναντι 2.131 κατά (σε σύνολο 8.300 εργαζομένων), η πρόταση για σύσταση σωματείου κέρδισε την αναμέτρηση με πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες και αναμένεται να κινητοποιήσει περισσότερες ομάδες εργαζομένων της Amazon. Η εταιρεία, γνωστή για την αντίθεσή της στις ενώσεις εργαζομένων, ανάρτησε μια δήλωση στο μπλογκ της, όπου τόνιζε πως «είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Στάτεν Αϊλαντ, γιατί πιστεύουμε ότι μια άμεση σχέση με την εταιρεία είναι το καλύτερο για τους εργαζομένους μας».

Βιβλίο από την Γκρέτα

Θα βασίζεται στη συμβολή επιστημόνων όπως η περιβαλλοντολόγος Κάθριν Χέιχο και ο οικονομολόγος Τομά Πικετί, αλλά και λογοτεχνών, όπως η Μάργκαρετ Ατγουντ. Θα προσφέρει μια επισκόπηση των τρόπων με τους οποίους συνδέονται οι πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη, κυρίως όμως, σύμφωνα με τη συγγραφέα του, «θα βασίζεται στα πιο πρόσφατα και πιο σημαντικά επιστημονικά δεδομένα, καλύπτοντας την κλιματική, την οικολογική και την κρίση της βιωσιμότητας, με ολιστικό τρόπο». Αυτό θα είναι το νέο βιβλίο της 19χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Penguin. Κρίνοντας δε από τον τίτλο του, η συγγραφέας του φιλοδοξεί να γίνει ένα βιβλίο αναφοράς: θα λέγεται «The Climate Book».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή