Το Ινστιτούτο Γκαίτε ανοίγει τα αρχεία του

Το Ινστιτούτο Γκαίτε ανοίγει τα αρχεία του

Φέτος το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια και εστιάζει στα αρχεία του, ανοίγοντάς τα σε ερευνητές, ιστορικούς αλλά και στο ευρύ κοινό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια και εστιάζει στα αρχεία του, ανοίγοντάς τα σε ερευνητές, ιστορικούς αλλά και στο ευρύ κοινό. Σπάνια ιστορικά τεκμήρια που χαρτογραφούν την πολιτιστική ζωή της Αθήνας και την κοινωνική πραγματικότητα από τις αρχές του 1950 μέχρι σήμερα, θα είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα μελετήσει.

Παράλληλα, επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό από την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα του Ινστιτούτου κατά τις τελευταίες επτά δεκαετίες στην πόλη θα παρουσιαστεί σε μια εγκατάσταση στον χώρο όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο, στην οδό Ομήρου, από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023.

Οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου δεν μένουν μόνο σ’ αυτά. Προσκαλούν το κοινό να υποστηρίξει τη δράση «Ας οργανώσουμε τα αρχεία μας!» προκειμένου η αρχειακή συλλογή του Γκαίτε να εμπλουτιστεί με νέο υλικό. Αλλωστε, το έργο της ανάπτυξης και ανάδειξης του πολιτιστικού αρχείου είναι δυναμικό και συνεχές, εξελίσσεται όσο διευρύνονται οι δράσεις και οι συνεργασίες του Ινστιτούτου στα διαφορετικά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πεδία της πόλης.

Ετσι, όποιος πιστεύει ότι το υλικό που διαθέτει αποτελεί σημαντικό τεκμήριο της πορείας του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα, από αναλογικές και ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά τεκμήρια, επιστολές, μέχρι έντυπο υλικό (προσκλήσεις, φυλλάδια, εκδόσεις, κατάλογοι) πολιτιστικών δράσεων που οργάνωσε ή υποστήριξε το Ινστιτούτο την περίοδο 1950-2010, μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους. Αφού αξιολογήσουν το υλικό θα επικοινωνήσουν με το κοινό για τον τρόπο και τον χρόνο παράδοσής του, τη διαδικασία δανεισμού (Ιούνιος – Ιούλιος 2022), όπως και της επιστροφής του υλικού (Ιανουάριος 2023). Από την ίδρυσή του το Ινστιτούτο Γκαίτε αποτελεί έναν χώρο που εστιάζει στη συνάντηση ανθρώπων, στον διάλογο και στην από κοινού μάθηση. Η επέτειος είναι μια νέα ευκαιρία για ανάπτυξη, περισσότερες συνεργασίες και μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

Οσοι επιθυμούν να παραχωρήσουν υλικό στα αρχεία του Ινστιτούτου Γκαίτε μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-36.61.004 (Τρίτη – Πέμπτη, 11.00-15.00) ή να στείλουν μέιλ στο [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή