Η ομάδα εθελοντών πίσω από το TEDxAthens
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-ομάδα-εθελοντών-πίσω-από-το-tedxathens-561834529

Η ομάδα εθελοντών πίσω από το TEDxAthens

Μια ομάδα τουλάχιστον 55 ανθρώπων ετοιμάζει ήδη πυρετωδώς το 11ο συνέδριο TEDxAthens, στις 28 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, με θέμα το «Σπουδαίο Άγνωστο». Παρά τις απαιτητικές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, προσφέρουν εθελοντικά για έναν κοινό σκοπό, την προετοιμασία μιας από τις πιο επιδραστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, ιδρυτής, curator TEDxAthens

Ποιο είναι το κοινωνικό αποτύπωμα που θέλετε να αφήνει το TEDxAthens;

Η έμπνευση και ο προβληματισμός αποτελούν τις δύο, αντίθετες αλλά συμπληρωματικές, επιγεύσεις που προσδοκούμε να αφήνουμε στο κόσμο που μας παρακολουθεί. Αντιλαμβανόμαστε το TEDxAthens ως ένα παράθυρο στον κόσμο – για το ελληνικό κοινό που κατά κύριο λόγο το παρακολουθεί ζωντανά – αλλά και ως ένα σημείο επαφής με την ελληνική κοινωνία και τους “ήρωες” της, για το διεθνές κοινό που θα δει ακόμα και ασύγχρονα κάποια ομιλία μας, μήνες ή και χρόνια αργότερα.

Η ομάδα εθελοντών πίσω από το TEDxAthens-1
Από αριστερά ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, ο Δημήτρης Κόκκορης, ο Κωνσταντίνος Γέρος και η Ντίνα Αργυροπούλου.

Ντίνα Αργυροπούλου, υπεύθυνη ομάδας περιεχομένου

Πώς γίνεται η επιλογή των ομιλητών;

Είναι μια συλλογική διαδικασία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους βασικούς θεματικούς πυλώνες του TEDxAthens, που θέλει να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και την καινοτόμο σκέψη, την κοινωνική αλλαγή και ένταξη. Σίγουρα τα προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών παίζουν μεγάλο ρόλο στις προτάσεις και επιλογές. Ο κοινός μας στόχος ως ομάδα είναι πάντα να ακουστούν διαφορετικές φωνές και να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ιδεών.

Στέλλα Ψαρρού, επικεφαλής προγράμματος εθελοντών

Με ποιο κίνητρο έρχονται σε εσάς οι εθελοντές που θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα σας;

Συμμετέχοντας ως εθελοντής στο TEDxAthens έχεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, να διευρύνεις και να αναπτύξεις τις κοινωνικές αλλά και εργασιακές σου διασυνδέσεις μέσω των νέων γνωριμιών με διαφορετικούς ανθρώπους, να συναντήσεις ομιλητές από όλο τον κόσμο και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ομαδικής συνεργασίας και εθελοντικής προσφοράς.

Η ομάδα εθελοντών πίσω από το TEDxAthens-2
Από την ομάδα εθελοντών, η Στέλλα Ψαρρού και η Τίνα Χαλόφτη.

Τίνα Χαλόφτη, επικεφαλής χορηγιών TEDxAthens

Πώς είναι για την ομάδα η περίοδος λίγο πριν το event;

Η εντατική προετοιμασία ξεκινά από τον Ιανουάριο οπότε έχουμε μπροστά μας πέντε δημιουργικούς μήνες. Επικρατεί μία τρέλα: σκέψεις, ιδέες, προτάσεις, αδιέξοδα, λύσεις, ξενύχτι, χαρά, προβληματισμός. Και στο τέλος,  χαμόγελα, ανακούφιση και συγκίνηση που τα καταφέραμε.

Κωνσταντίνος Γέρος, Project Manager TEDxAthens

Με το φετινό θέμα μοιάζει ότι επιχειρείτε να εμβαθύνετε περαιτέρω την εμπειρία TEDxAthens. Πώς θα το κάνετε αυτό; 

Η φυσική παρουσία στο TEDxAthens αποτελεί από μόνη της μια διαφορετική κι ολιστική εμπειρία. Με επίκεντρο πάντα τις ομιλίες, σε όλες μας τις σκηνές, αλλά και με τα workshops, performances, την εμπειρία φαγητού και φυσικά τους ανθρώπους μας, που καθιστούν δυνατή αυτήν την ημέρα και είναι η ψυχή του TEDxAthens.

Δημήτρης Κόκκορης, παραγωγός, υπεύθυνος Experience TEDxAthens

Τι είναι αυτό που συνδέει τελικά μια ομάδα εθελοντών και την κάνει να λειτουργεί δημιουργικά;

Το κοινό μας όραμα και ο στόχος μας μας καθοδηγούν και μας ενώνουν. Η διαφορετικότητα, ο πειραματισμός και τα λάθη στο TEDxAthens είναι όχι μόνο αποδεκτά, αλλά και θεμιτά. Προσφέρουμε με πάθος για να δημιουργήσουμε μια διοργάνωση που προκύπτει μέσα από τη φαντασία πολλών μυαλών. Η ορμή της ομάδας πηγάζει από τη ψυχική ολοκλήρωση που θα βιώσουμε όταν η αυλαία κλείσει, έχοντας αφήσει ακόμα ένα θετικό αποτύπωμα στους ανθρώπους που παρακολούθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή