«The Offer»: Μια (τηλεοπτική) προσφορά που δεν θα αρνηθούμε

«The Offer»: Μια (τηλεοπτική) προσφορά που δεν θα αρνηθούμε

Οταν πέντε δεκαετίες πριν ο φιλόδοξος παραγωγός Αλ Ρούντι προσπαθούσε να πείσει την Paramount να ασχοληθεί με τον «Νονό», η ανταπόκριση δεν ήταν ακριβώς ενθουσιώδης.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πέντε δεκαετίες πριν ο φιλόδοξος παραγωγός Αλ Ρούντι προσπαθούσε να πείσει την Paramount να ασχοληθεί με τον «Νονό», η ανταπόκριση δεν ήταν ακριβώς ενθουσιώδης. «Δεν χρειαζόμαστε άλλη μια γκανγκστερική ταινία», ήταν η κοφτή απάντηση των στελεχών, παρόλο που το ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούζο είχε γίνει μπεστ σέλερ και το στούντιο έψαχνε συνεχώς για εισπρακτικές επιτυχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να ισορροπήσουν τη χασούρα άλλων αποτυχημένων πρότζεκτ. Ευτυχώς (για το σινεμά) ο επίμονος Ρούντι τους έπεισε και η παραγωγή μιας από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών ξεκίνησε. Μόνο ανέφελη δεν ήταν όμως η πορεία…

Το βράδυ της Κυριακής έκανε πρεμιέρα στην Cosmote TV, με τριπλό μάλιστα επεισόδιο, το «The Offer», μια καινούργια σειρά μυθοπλασίας η οποία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία δημιουργίας του «Νονού», ακριβώς μέσα από τις αναμνήσεις του δυναμικού επικεφαλής του. Ο Μάιλς Τέλερ («Whiplash») υποδύεται τον Αλ Ρούντι, έναν μικροπαραγωγό της τηλεόρασης, ο οποίος ερωτεύεται το βιβλίο του Μάριο Πούζο και σχεδόν αμέσως βλέπει πίσω του ένα μεγαλειώδες φιλμ. Ο νέος και ανερχόμενος τότε Φράνσις Φορντ Κόπολα προσλαμβάνεται ως σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος και τα γρανάζια της (κινηματογραφικής) ιστορίας ξεκινούν να γυρίζουν.

Μισός αιώνας

Η σειρά μυθοπλασίας «The Offer» αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία δημιουργίας του «Νονού».

Η σειρά αποτελεί διπλή ερωτική επιστολή: από τη μία στον ίδιο τον «Νονό», ο οποίος φέτος κλείνει μισό αιώνα από την κυκλοφορία του, και από την άλλη στο σινεμά και στην υπέροχα εξαντλητική και περίπλοκη τέχνη που είναι η κινηματογραφία. «Δεν μπορείς να έχεις αυτή την εμπειρία στο σαλόνι του σπιτιού σου κοιτάζοντας ένα κουτί», παρατηρεί ειρωνικά ένας από τους πρωταγωνιστές βγαίνοντας από τη σκοτεινή αίθουσα.

Οπως πάντως συμβαίνει στη σημερινή καλή τηλεόραση, μέσα από τα επεισόδια γνωρίζουμε σε βάθος τους χαρακτήρες, με πρώτους εκείνους που δημιούργησαν τον «Νονό». Ανθρωποι παθιασμένοι με τη δουλειά τους, ιδιοφυείς, που στον συγκεκριμένο μύθο βρήκαν κάτι πολύ περισσότερο από «άλλη μια γκανγκστερική ταινία», συνθέτοντας τελικά ένα πολυεπίπεδο αριστούργημα με θέμα την ίδια την ψυχή της Αμερικής αλλά και την ανθρώπινη φύση.

Οπως είπαμε, βέβαια, σχεδόν τίποτα δεν έγινε εύκολα. Στη σειρά βλέπουμε από τη μία τις συνεχείς παρεμβάσεις και τον έλεγχο που προσπάθησε να ασκήσει η Paramount, με έναν εκπληκτικό Μάθιου Γκουντ στο ρόλο του νευρώδους διευθυντή του στούντιο, Ρομπ Εβανς· κι από την άλλη, τις αντιδράσεις και τις ευθείες απειλές εκ μέρους της αληθινής ιταλικής μαφίας, η οποία δεν ήθελε να… σπιλωθεί το όνομά της.

Μετά την πρεμιέρα του, κάθε επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand στην πλατφόρμα για θέαση οποιαδήποτε στιγμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή