Υποκριτική, μόντελινγκ, τραγούδι: η πολυτάλαντη Αλμα Χοντορόφσκι

Υποκριτική, μόντελινγκ, τραγούδι: η πολυτάλαντη Αλμα Χοντορόφσκι

Η εγγονή του μετρ του σουρεαλιστικού σινεμά Αλεχάντρο Χοντορόφσκι πρωταγωνιστεί στο «Δωμάτιο 108», που προβάλλεται στους κινηματογράφους.

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλμα Χοντορόφσκι δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να σε εντυπωσιάσει. Πέρα από τη φυσική ομορφιά της που έχει έναν αέρα αριστοκρατίας –έχει υπάρξει άλλωστε μοντέλο του παριζιάνικου κοσμηματοπωλείου Chaumet και της Lancome– η τριαντάχρονη Γαλλίδα είναι ταυτόχρονα ηθοποιός, σκηνοθέτις, αλλά και τραγουδίστρια της ποπ μπάντας Burning Peacocks. Εκτός αυτών, είναι και εγγονή του μετρ του σουρεαλιστικού σινεμά Αλεχάντρο Χοντορόφσκι, με γονείς ηθοποιούς του θεάτρου. Με δυο λόγια, οι τέχνες είναι η ζωή της.

Εμείς τη συναντήσαμε στο φιλόξενο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου βρέθηκε για την παρουσία της τελευταίας ταινίας της, στο πλαίσιο του περασμένου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Στο «Δωμάτιο 108» υποδύεται τη Μέβα, σύζυγο ενός διάσημου πολιτικού, η οποία βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Καθώς οι υποψίες της αστυνομίας πέφτουν σε εκείνον, εμείς παρακολουθούμε σε συνεχόμενα φλας μπακ την ιστορία της γνωριμίας και της παθιασμένης σχέσης τους.

«Εκείνο που μου άρεσε εξαρχής ήταν η δομή του σεναρίου, το πώς ξεδιπλώνεται σαν λαβύρινθος μαζί με την ίντριγκα και τους ακανόνιστους χρόνους της αφήγησης. Οσο για τον χαρακτήρα, με τράβηξε το πόσο διφορούμενη και περίπλοκη είναι η Μέβα: από τη μία υπάρχει η λαμπερή, ζεστή, αισθησιακή πλευρά της και από την άλλη, η σκοτεινή και αυτοκαταστροφική. Αυτοί οι ρόλοι είναι σπάνιοι και σίγουρα αποτελούν πρόκληση για τον ηθοποιό», λέει η Χοντορόφσκι. Στην κουβέντα μας μιλάει χαμηλόφωνα, σχεδόν ντροπαλά, αν και τα αγγλικά της είναι εξαιρετικά. Στην ταινία του Στεφάν Στρεκέρ, πάντως, μεταμορφώνεται σε ένα βαθιά ερωτικό πλάσμα, ταιριαστό με τον αινιγματικό Λουί του Ζερεμί Ρενιέ, που σε πείθει πως μπορεί να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα. «Το στοιχείο του πάθους είναι πολύ σημαντικό. Οι δυο τους έχουν έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας και συνδιαλλαγής μέσω των σωμάτων τους· δεν είναι μόνο το σεξ, αλλά και οι τσακωμοί, τα παιχνίδια που παίζουν κ.ο.κ.».

Ενα άλλο σημαντικό κομμάτι της ταινίας έχει να κάνει με τις κοινωνικές αντιδράσεις στην είδηση του ειδεχθούς εγκλήματος, κάτι το οποίο απασχόλησε πρόσφατα και τη χώρα μας. «Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα αληθινό έγκλημα που διαπράχθηκε στο Βέλγιο. Κι εκεί οι πάντες είχαν πάθει ψύχωση, μιλούσαν συνεχώς γι’ αυτό. Για μένα αυτή η αντίδραση είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και από την ίδια την ιστορία», παρατηρεί η Αλμα Χοντορόφσκι.

Μέχρι το «Δωμάτιο 108» η καριέρα της περιλάμβανε κυρίως μικρούς ρόλους, σε διάσημα ωστόσο έργα. Στη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς έκανε ένα μικρό πέρασμα, ενώ στο «Ερπετό» του Netflix έπαιξε σε δύο επεισόδια. «To “Ερπετό” ήταν τρελή εμπειρία. Γυρίζαμε στην Ταϊλάνδη με ένα πραγματικά διεθνές συνεργείο. Ο σκηνοθέτης ήταν Βέλγος και η ομάδα αποτελούνταν από Αγγλους, Γάλλους, Αμερικανούς Ταϊλανδούς κ.ά.». Οπως είπαμε, η υποκριτική δεν είναι το μόνο της ταλέντο. Στην αρχή του φιλμ η ίδια έχει μια σκηνή στην οποία τραγουδά σε ένα μπαρ. «Αρχικά πίστευα πως το τραγούδι είναι κάτι ξεχωριστό από την υποκριτική, όμως πλέον νομίζω ότι με βοηθάει στην καριέρα μου. Τη συγκεκριμένη σκηνή την κάναμε και στο κάστινγκ και ο σκηνοθέτης ενθουσιάστηκε».

Δεν μπορούσαμε, βέβαια, να μη ρωτήσουμε κάτι και για τον διάσημο παππού της. Ανάμεσα στα άλλα έργα του, ο Χοντορόφσκι είχε στα σκαριά και ένα θρυλικό –και δυστυχώς απραγματοποίητο– σχέδιο να γυρίσει το «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ. Ως γνωστόν, η μεταφορά υλοποιήθηκε τελικά πρόσφατα από τον Ντενί Βιλνέβ. «Δεν υπήρχαν πολλές συζητήσεις γι’ αυτό το πρότζεκτ στην οικογένεια, όμως είδα την ταινία του Βιλνέβ και τη λάτρεψα. Υπέροχες εικόνες, εξαιρετικές ερμηνείες, σπουδαίο κινηματογραφικό όραμα».

Το «Δωμάτιο 108» προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη στις αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή