«We Own This City»: Στα άδυτα της «αμαρτωλής» αστυνομίας

«We Own This City»: Στα άδυτα της «αμαρτωλής» αστυνομίας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους είναι φαν του κλασικού «The Wire» του HBO, το ολοκαίνουργιο «We Own This City» δεν χάνεται. Στη σειρά που προβάλλεται στη Vodafone TV, οι Τζορτζ Πελεκάνος και Ντέιβιντ Σάιμον επιστρέφουν στη Βαλτιμόρη με ακόμα μία ιστορία βγαλμένη από τα άδυτα της «αμαρτωλής» αστυνομίας της περιοχής. Οι πρωταγωνιστές προέρχονται ξανά από τις δύο πλευρές του νόμου: αστυνομικοί, δικαστικοί, πολιτικοί αλλά και εγκληματίες, με τη διαφθορά και την παράβαση καθήκοντος να εμφανίζονται παντού. Ολα αυτά στον απόηχο της δολοφονίας ενός μαύρου άνδρα (ευθεία αναφορά στον Τζορτζ Φλόιντ) από αστυνομικό, η οποία έχει θέσει πλέον τις σχέσεις των Αρχών με τους πολίτες σε καινούργια βάση. Μπορεί εδώ να μην υπάρχουν η πρωτοτυπία και οι εξαιρετικές ερμηνείες του «The Wire», ωστόσο η κοινωνική παρατήρηση και ο σχολιασμός παραμένουν ευφυείς.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο τρέιλερ για την «Ανοδο», την επερχόμενη ταινία με θέμα τη θαυμαστή ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η οποία θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Disney+. Στο σύντομο κλιπ, το οποίο συνδυάζει πρωτότυπο υλικό με εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την καριέρα του «Greek Freak» στο NBA, προλαβαίνουμε να δούμε τους πρωταγωνιστές να πιάνουν για πρώτη φορά την πορτοκαλιά μπάλα σε ένα γηπεδάκι των Σεπολίων, να δέχονται τις νουθεσίες της μαμάς Βερόνικας, αλλά και να τρέχουν να ξεφύγουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει. Πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου.

Νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ίσως έρθει, τελικά, το νέο φθηνότερο πακέτο του Netflix, το οποίο, ως γνωστόν, για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις, περίπου όπως γίνεται με το YouΤube και το Spotify. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την Αμερική, αυτό το «νωρίτερα» μπορεί να σημαίνει έως και το τελευταίο τετράμηνο του 2022, καθώς οι διοικούντες τον κολοσσό του streaming είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν κάπως στην πρόσφατη «αιμορραγία» που παρουσιάστηκε στον αριθμό των χρηστών του. Παράλληλα, εκτιμάται πως θα λανσαριστεί και μια νέα μέθοδος πρόσβασης, η οποία έχει ήδη τεσταριστεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να αποθαρρυνθούν όσοι (πάρα πολλοί) μοιράζονται απλώς τους κωδικούς της πλατφόρμας δίχως στην πραγματικότητα να πληρώνουν συνδρομή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή