«Halo»: Εντυπωσιακή η τηλεοπτική µεταφορά του δηµοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού

«Halo»: Εντυπωσιακή η τηλεοπτική µεταφορά του δηµοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή είναι η τηλεοπτική µεταφορά του δηµοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Halo», η οποία είναι διαθέσιμη on demand εδώ και λίγο καιρό στην πλατφόρμα της Cosmote TV. Στη διαγαλαξιακή πραγματικότητα του 26ου αιώνα κουμάντο κάνει μια ανθρώπινη συνομοσπονδία, η οποία ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει την τρομακτική απειλή πανίσχυρων εξωγήινων. Πιο αποτελεσματικό όπλο εναντίον τους είναι οι «Σπαρτιάτες», μια ομάδα επίλεκτων πολεμιστών, ντυμένων με ειδικές θωρακισμένες στολές και εκπαιδευμένων στην εντέλεια. Οταν όμως ένας από αυτούς θα κάνει μια αμφιλεγόμενη επιλογή, στο κατόπι του θα βρεθούν τόσο εχθροί όσο και πρώην φίλοι. Ακριβά ειδικά εφέ, σκηνές μάχης που θα ζήλευαν και οι καλύτερες ταινίες δράσης, αλλά και το ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο, είναι τα συστατικά μιας σειράς που βλέπεται σχεδόν απνευστί.

Μάλλον δυσάρεστα είναι τα νέα για τους φαν του «Squid Game». Οπως αποκάλυψε ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς, Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, ο πολυαναμενόμενος δεύτερος κύκλος δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τα τέλη του 2023, ίσως και τις αρχές του 2024. Οσο για την πλοκή της συνέχειας, ο Κορεάτης κινηματογραφιστής αρκέστηκε να πει: «Η ανθρωπιά θα μπει ξανά σε τεστ μέσα από τα παιχνίδια. Θέλω να κάνω την ερώτηση “είναι δυνατή η πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων;”» συμπληρώνοντας, πάντως, πως δεν έχει έτοιμες πάνω από τρεις σελίδες νέου σεναρίου.

Ενα αφιέρωμα «XXL», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι επιμελητές του, παρουσιάζει το Cinobo με θέμα το Φεστιβάλ Καννών. Ο χαρακτηρισμός δεν είναι υπερβολικός, μιας και εκεί θα βρει κανείς 20 διαφορετικές λίστες και πάνω από 150 ταινίες που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την Κρουαζέτ. Εκτός πάντως από τα κλασικά «βραβευμένα», τους «μεγάλους σκηνοθέτες» και τις «Κάννες α λα ελληνικά», οι πρωτότυπες κατηγορίες περιλαμβάνουν ακόμη ταινίες που συστήνουν τους φετινούς υποψηφίους για Χρυσό Φοίνικα, εκείνες που αδικήθηκαν από την κριτική επιτροπή, καθώς και άλλες που σόκαραν το κοινό, οδηγώντας σε ομαδικές αποχωρήσεις από τις αίθουσες. Ολα τα παραπάνω θα παραμείνουν στην πλατφόρμα του Cinobo για «φεστιβαλική» θέαση ενός μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή