Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη πήρε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη πήρε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας

Το σχολείο βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς, από το οποίο καταγόταν ο σπουδαίος συνθέτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε να τιμήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, παίρνοντας το όνομα του μεγάλου συνθέτη. 

Το σχολείο βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς και σε πολύ μικρή απόσταση από την πατρική οικία του Μίκη Θεοδωράκη και του αδελφού του Γιάννη.

Η τελετή μετονομασίας του σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου, καθώς και του 2ου Δημοτικού και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Στην τελετή έβγαλε λόγο ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου « Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην σημασία αυτής της μετονομασίας, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Είπε χαρακτηριστικά πως, «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα Χανιά και το Γαλατά. Έχει πολύ μεγάλη συμβολική σημασία και αξία αυτή πράξη, μιας και ό,τι κάνουμε στα Χανιά παραδειγματίζει όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι το πέμπτο σε όλη τη χώρα που φέρει το όνομα « Μίκης Θεοδωράκης», ο οποίος, όπως επεσήμανε, βρίσκεται στο επίκεντρο και της Ελληνικής Παιδείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικου Σχολείου Νέας Κυδωνίας που προσέφερε ένα banner με την μορφή του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο τοποθετήθηκε σε τοίχο του σχολείου, ώστε να θυμίζει σε όλους την βαριά κληρονομιά στους τομείς του πολιτισμού και των κοινωνικών αγώνων του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Με πληοφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή