«Obi-Wan Kenobi»: Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα του Disney+

«Obi-Wan Kenobi»: Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα του Disney+

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το «ανέβασμα» της διαδικτυακής πλατφόρμας του Disney+ (14/6) και στη χώρα μας. Το πρόγραμμα που όλοι περιμένουν να απολαύσουν πρώτο είναι μάλλον δεδομένο, αφού η Ντίσνεϊ έπεισε τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ να ντυθεί ξανά ιππότης Τζεντάι για το «Obi-Wan Kenobi», το οποίο επεκτείνει ακόμη περισσότερο το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων». Εμείς πάντως, έχοντας δει ήδη τα πρώτα τρία επεισόδια, μιλάμε για μια καλοφτιαγμένη σειρά, γεμάτη από «δωράκια» για τους φαν του «Star Wars». Παλιοί αλλά και νέοι ήρωες –και αντιήρωες– εμφανίζονται εδώ, σε ένα σύνολο που τοποθετείται χρονικά μετά το τέλος της δεύτερης κινηματογραφικής τριλογίας, με την κυριαρχία της Αυτοκρατορίας και τον σχεδόν ολοκληρωτικό αφανισμό των Τζεντάι.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε προσφάτως, οι διαδικτυακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη επιταχύνουν για να πλησιάσουν τον «στόχο του 30%». Τόσο είναι το ποσοστό των παραγωγών από τη Γηραιά Ηπειρο που πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο περιεχόμενό τους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Συγκεκριμένα, το Netflix έχει ήδη πιάσει το όριο σε 16 από τις 27 χώρες, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και σε αρκετές ακόμη. Λίγο χαμηλότερες επιδόσεις –γύρω στο 25%– καταγράφουν Amazon και HBO Max, ενώ αρκετά πιο πίσω βρίσκεται το Disney+.

Μία ακόμη σειρά από εξαιρετικές ελληνικές μικρού μήκους ταινίες συμπεριέλαβε πρόσφατα στην πλατφόρμα του το Ertflix. Ανάμεσά τους συναντάμε την ευφάνταστη «Σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» του βραβευμένου στις Κάννες Βασίλη Κεκάτου, το σπουδαίο μονοπλάνο «Οδός Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου, το δυστοπικό «Δάσος» με την Ελενα Τοπαλίδου και το έξυπνο «Νόημα του Αυγούστου» του Μάνου Παπαδάκη. Εμείς, πάντως, αυτή τη φορά θα ξεχωρίσουμε τη «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου· ακριβώς όπως τα αγαπημένα του περιστέρια που βουτούν από ψηλά, ο Χρήστος θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πατέρα του, που επιστρέφει από τη φυλακή. Ταυτόχρονα προσπαθεί να στεριώσει στη δουλειά, ενώ τριγυρνάει με τον αδερφικό του φίλο, τον Πάνο, στην πιο υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή