«Pistol»: Η παράνοια αλλά και η επαναστατικότητα του πανκ

«Pistol»: Η παράνοια αλλά και η επαναστατικότητα του πανκ

Αν έχετε αδυναμία στο πανκ ροκ και στη γενικότερη βρετανική υποκουλτούρα της δεκαετίας του 1970, τότε το «Pistol» πιθανότατα θα σας ενθουσιάσει

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχετε αδυναμία στο πανκ ροκ και στη γενικότερη βρετανική υποκουλτούρα της δεκαετίας του 1970, τότε το «Pistol» πιθανότατα θα σας ενθουσιάσει. Η νέα μίνι σειρά του Fox έχει για παραγωγό τον γνώστη του θέματος, Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος βασίζεται στα απομνημονεύματα του κιθαρίστα των Sex Pistols, Στιβ Τζόουνς, προκειμένου να αφηγηθεί την ιστορία της θρυλικής μπάντας. Στα έξι επεισόδια της σειράς χωράει όλη η εξτραβαγκάντσα, η παράνοια αλλά και η επαναστατικότητα του πανκ, όπως την εκφράζουν μορφές σαν τον ίδιο τον Τζόουνς, τον Τζόνι Ρότεν, τη Βίβιεν Γουέστγουντ και τον Μάλκολμ Μακλάρεν· κυρίως σκιαγραφείται εδώ το οικοσύστημα ενός δημιουργικού μηδενισμού, ο οποίος πυροδοτείται από την οικονομική κρίση αλλά και τον παλιό βρετανικό πουριτανισμό, που δρούσε καταπιεστικά προς τις μάζες της νεολαίας.

Σε κανονικό ριάλιτι επιβίωσης φαίνεται πως θέλει να μετατρέψει το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» το Netflix. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της πλατφόρμας, η τρομερά επιτυχημένη σειρά θα αποτελέσει τη βάση για το πιο μεγάλο ριάλιτι όλων των εποχών, με 456 αληθινούς συμμετέχοντες να διαγωνίζονται στα παιχνίδια, δίχως (υποθέτουμε) να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, παρά μόνο τη θέση τους στο σόου. Φυσικά, το μεγαλύτερο ριάλιτι πρέπει να έχει εξίσου υψηλό έπαθλο, το οποίο ορίζεται στα 4,56 εκατομμύρια δολάρια.

Να κάνουμε τη δική μας καλοκαιρινή «Dolce Vita» στον κόσμο του σινεμά, μας παρακινεί αυτή την εβδομάδα το Cinobo, παρουσιάζοντας μια νέα συλλογή με κλασικές ιταλικές ταινίες που έγραψαν ιστορία και στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Από το θρυλικό φιλμ του Φεντερίκο Φελίνι με τον Μαρσέλο Μαστρογιάνι και την Ανίτα Εκμπεργκ, μέχρι τη «Μάμα Ρόμα» του Πιερ Πάολο Παζολίνι και την «Κόκκινη έρημο» του Μικελάντζελο Αντονιόνι, η συλλογή εξετάζει διαφορετικές εκφάνσεις του ιδιαίτερα γόνιμου ιταλικού σινεμά: τον νεορεαλισμό, τη λαϊκή κωμωδία, το πολιτικό φιλμ κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά η «Γλυκιά ζωή» (La Dolce Vita) προβάλλεται αποκλειστικά στο Cinobo σε νέα, ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, δημιουργημένη από το Film Foundation του Μάρτιν Σκορσέζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή