Μουσείο Mauritshuis: Συνομιλία με το σκοτεινό παρελθόν

Μουσείο Mauritshuis: Συνομιλία με το σκοτεινό παρελθόν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δικό του τρόπο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σκοτεινή του ιστορία βρήκε το μουσείο Mauritshuis στην Ολλανδία. Το μουσείο, γνωστό για τους πίνακες «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Βερμέερ και το «Μάθημα ανατομίας» του Ρέμπραντ και με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του, αποκαλύπτει και άλλα στοιχεία της ταυτότητας του.

Το πρόβλημα με το Mauritshuis είναι ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης του μεγαλοπρεπούς οικοδομήματος ήταν ο κόμης Γιόχαν Μάουριτς του Nασάου-Ζίγκεν, ένας από τους πρωτεργάτες του ολλανδικού δουλεμπορίου. Σε συνέντευξή της στους New York Times, η νέα διευθύντρια του μουσείου, Μαρτίνε Γκόσελινγκ, σημείωνε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει όνομα στο Mauritshuis αλλά να μιλάει ακόμη περισσότερο για την ιστορία του, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό, με μια ειδική πτέρυγα γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ διερευνά αιτήματα επιστροφής έργων τέχνης που ανήκαν σε εβραϊκές οικογένειες και λεηλατήθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT