Τα Αισχύλεια επανέρχονται δυναμικά

Τα Αισχύλεια επανέρχονται δυναμικά

Ακολουθώντας μια παράδοση ετών –αυτή τη χρονιά κλείνει 48 χρόνια συνεχούς παρουσίας– το Φεστιβάλ Αισχύλεια ανακοίνωσε και φέτος το πρόγραμμά του, που αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση προβάλλοντας αξιόλογους δημιουργούς, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει την πόλη σε σημείο αναφοράς και πόλο έλξης επισκεπτών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας μια παράδοση ετών –αυτή τη χρονιά κλείνει 48 χρόνια συνεχούς παρουσίας– το Φεστιβάλ Αισχύλεια ανακοίνωσε και φέτος το πρόγραμμά του, που αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση προβάλλοντας αξιόλογους δημιουργούς, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει την πόλη σε σημείο αναφοράς και πόλο έλξης επισκεπτών, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το φεστιβάλ, τα τελευταία χρόνια, σχεδόν 30.000 θεατές επέλεξαν το Παλαιό Ελαιουργείο για να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να ζήσουν την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας ή να δουν θερινό κινηματογράφο πάνω στη θάλασσα.

Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκινούν με μουσική (28/8): τη συναυλία «Μαζί» της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Θα ακολουθήσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριτζήλα, η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής, ο Φοίβος Δεληβοριάς. Η πρώτη θεατρική παράσταση του προγράμματος είναι το έργο «Ακούω ήχον κώδωνος», σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, ενώ θα φιλοξενηθούν πολλές θεατρικές παραγωγές αρχαίου δράματος –«Αίας» από το Εθνικό Θέατρο, «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια, «Ελένη» από το ΚΘΒΕ, «Φιλοκτήτης» σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκι– και αρχαίας κωμωδίας – «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, ενώ η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο aisxylia.gr.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή