Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η παράσταση χορού της Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας «Το Κακό – Θεϊκή Μέθη», όπου κυριαρχούν το δαιμονικό στοιχείο, η μεταμόρφωση, ο σουρεαλισμός και το χιούμορ, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260 (Δ)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση χορού της Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας «Το Κακό – Θεϊκή Μέθη», όπου κυριαρχούν το δαιμονικό στοιχείο, η μεταμόρφωση, ο σουρεαλισμός και το χιούμορ, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260 (Δ).

Η τραγουδίστρια της τζαζ και πιανίστρια Νταϊάνα Κραλ ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου για μία συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία της. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων το βιβλίο του Γουίλιαμ Φόκνερ, «Αβεσσαλώμ, Αββεσαλώμ!». Με τη μεταφράστρια του έργου Μαργαρίτα Ζαχαριάδου συνομιλούν ο συγγραφέας Βασίλης Δρόλιας και ο συγγραφέας και μεταφραστής Παναγιώτης Κεχαγιάς. Στις 7.30 μ.μ., Ερμού 134.

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους περιλαμβάνει το μουσικό σόου «Dreamworld: The Greatest Hits Live» που παρουσιάζουν οι Pet Shop Boys στην Πλατεία Νερού, στο φεστιβάλ Release Athens. Τη βραδιά ανοίγουν οι Thievery Corporation, Κ. Βήτα, Mazoha και Bobbya Cottisha. Από τις 5 μ.μ., Ποσειδώνος 2616.

Λάδια μεγάλων διαστάσεων, μεγάλα σχέδια, καθώς και μια σειρά από μικρότερα περιλαμβάνει η έκθεση «Arcadia» του Χάρη Γαβρήλου (1957-1995) που εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Στις 6 μ.μ., Λεωνίδου & Μυλλέρου.

Η χορευτική παράσταση «Countless», σε σύλληψη της Μαρκέλας Μανωλιάδη και του Αναστασίου Κουκουτά, παρουσιάζεται στην πρώην ΦΙΑΤ, στο Κουκάκι. Στις 9 μ.μ., Φαλήρου 97.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης-1
Η παράσταση χορού «Το Κακό – Θεϊκή Μέθη» στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Φωτ. Peter Hönnemann

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή