Ο Πάρνωνας κάνει πάρτι

Η Βαμβακού μάς καλεί να γιορτάσουμε το καλοκαίρι με ένα μεγάλο φεστιβάλ κι έναν αγώνα δρόμου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απ’ όλα τα χωριά του Πάρνωνα, η Βαμβακού (υψ. 900 μ.) είναι αυτό που τα τελευταία χρόνια συζητιέται περισσότερο. Το χωριό «μέσα στα πράγματα», ενδεχομένως και το πιο ζωντανό. Η Βαμβακού ζει μια δεύτερη ζωή χάρη στην επιμονή μιας ομάδας νέων ανθρώπων, στην υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ο Έλληνας επιχειρηματίας καταγόταν από το χωριό) και στη συλλογική δουλειά έτσι ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα για την εγκατάσταση νέων κατοίκων και για την αύξηση της επισκεψιμότητας του χωριού.

Αυτό το τριήμερο, από 1 έως 3 Ιουλίου, η Βαμβακού (ξανά)γιορτάζει με το Vamvakou Experience Festival 2022, το οποίο περιλαμβάνει πάσης φύσεως δρώμενα, πολιτιστικά, γαστρονομικά, αθλητικά και τεχνολογικά. Συναυλία με τους Gadjo Dilo στην πλατεία του χωριού, παράσταση stand-up comedy με την Κατερίνα Βρανά, εργαστήριο σοκολάτας, οινογνωσία, γαστρονομικές ιστορίες από τον γυναικείο συνεταιρισμό «Βαμβακιά», έκθεση προφορικών αφηγήσεων για την ελληνική επαρχία, πεζοπορία, ποδηλασία, κεραμική, αρωματοθεραπεία, έθιμα, παραδόσεις, χοροί και λαϊκά όργανα συνθέτουν το πρόγραμμα ενός φεστιβάλ που φιλοδοξεί να φέρει τους ντόπιους με τους επισκέπτες πιο κοντά.

Ο Πάρνωνας κάνει πάρτι-1

Παράλληλα, την Κυριακή 3 Ιουλίου θα λάβει χώρα ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στις πλαγιές του Πάρνωνα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Βαμβακού. Περιλαμβάνει δύο διαδρομές (28 χλμ. / 7 χλμ. με σκυταλοδρομία), ενώ η συμμετοχή αναμένεται να αγγίξει τα 600 άτομα. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή μεταλλίων στις 3 πρώτες νικητριες και στους 3 πρώτους νικητές, παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας «δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας».  

Περισσότερα στο: www.vamvakourevival.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή