Οι Muse φέρνουν τα ΝFT στα τσαρτ

Οι Muse φέρνουν τα ΝFT στα τσαρτ

Το πρώτο άλμπουμ που θα μπει στα μουσικά τσαρτ και με τη μορφή NFT θα γίνει το «Will of the People» των Muse, το οποίο κυκλοφορεί στα τέλη Αυγούστου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε γινόταν ένας μικρός χαμός με τις αριθμημένες πρώτες εκδόσεις των βινυλίων. Λίγα αντίτυπα, τα οποία εξαντλούνταν σχεδόν αμέσως, αποκτώντας αυτόματα συλλεκτική αξία, η οποία στη διάρκεια των ετών έχει σε κάποιες περιπτώσεις φτάσει και σε δυσθεώρητα ύψη. Ως γνωστόν, βινύλια κυκλοφορούν και σήμερα, υπάρχουν μάλιστα και τέτοιες ειδικές εκδόσεις, ωστόσο οι σύγχρονοι «κυνηγοί»-συλλέκτες μουσικής έχουν περισσότερο στο στόχαστρο τα NFT. Τα άυλα δηλαδή συλλεκτικά αντικείμενα, τα οποία φέρουν μοναδική σφραγίδα αυθεντικότητας χάρη στην τεχνολογία blockchain.

Το νέο άλμπουμ των Muse με τίτλο «Will of the People», που θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου, θα είναι, λέει, το πρώτο που θα συμπεριλάβει στις επιδόσεις του στα τσαρτ (στο βρετανικό και στο αυστραλιανό) και την έκδοση του NFT. Η τελευταία θα αποτελείται από 1.000 αντίτυπα, τα οποία θα πουληθούν παγκοσμίως προς 20 λίρες έκαστο, μέσω της πλατφόρμας Serenade. Τι αγοράζει, όμως, κάποιος που θα προμηθευτεί το συγκεκριμένο NFT; Προφανώς μια ψηφιακή εκδοχή του άλμπουμ με μουσική υψηλής ποιότητας ήχου και ειδικό artwork. Επιπλέον, κάθε αντίτυπο θα φέρει την ψηφιακή υπογραφή όλων των μελών της μπάντας, ενώ το όνομα του αγοραστή του θα καταχωριστεί μόνιμα σε μια σχετική λίστα που θα αποδεικνύει τη συναλλαγή.

Οι Muse φέρνουν τα ΝFT στα τσαρτ-1
Οι πάντα πρωτοπόροι Muse μπαίνουν και στον κόσμο των NFT.

«Αυτό που θέλει ένας φαν είναι κάτι απλό και κατανοητό, όμως το συγκεκριμένο αντικείμενο τους δίνει μια αίσθηση εγγύτητας με τον καλλιτέχνη και παράλληλα αναγνώρισης από τους άλλους φαν», σημειώνει ο ιδρυτής της Serenade, Μαξ Σαντ. «Εγγύτητας» μέσω ενός αντικειμένου που δεν είναι καν απτό… Παρ’ όλα αυτά, εκείνο που συναρπάζει κυρίως τον επιλεκτικό καταναλωτή του 21ου αιώνα είναι η αποκλειστικότητα. Η αίσθηση πως κατέχει κάτι μοναδικό, που δεν έχει κανείς άλλος – και τα NFT εξυπηρετούν ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Αφήστε που η τεχνολογία τους επιτρέπει τη μεταπώληση, προσφέροντας και αδιαμφισβήτητη σφραγίδα αυθεντικότητας στον επόμενο κάτοχο. Κάτι μας λέει πως τα NFT άλμπουμ των Muse σύντομα δεν θα κοστίζουν μόνον 20 λίρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή