Home Cinema: «Σινεμά ο Παράδεισος», «The First Lady»

Home Cinema: «Σινεμά ο Παράδεισος», «The First Lady»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του υπέροχου «Σινεμά ο Παράδεισος» (1989), ο δημιουργός του βραβευμένου με Οσκαρ φιλμ, Τζουζέπε Τορνατόρε, φαίνεται πως ετοιμάζεται να το μεταφέρει και στη μικρή οθόνη. Το «Paradiso», το οποίο θα αποτελείται από έξι επεισόδια, θα παρουσιάσει επί της ουσίας την ίδια ιστορία με την ταινία, «εμπλουτισμένη με διαφορετικές αφηγηματικές προεκτάσεις, γύρω από τη δύναμη μιας μητέρας, την αλληλεγγύη ενός φίλου, το σεξ ως ταμπού, τις αναγκαστικές μετακομίσεις και τις κοινωνικές ανισότητες», όπως δήλωσε πρόσφατα ο παραγωγός Μάρκο Μπελάρντι. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Τορνατόρε, που θα είναι ξανά σεναριογράφος και σκηνοθέτης, έχει γράψει ήδη τον «πιλότο» της σειράς, με σκοπό αυτή να γυριστεί άμεσα και να είναι έτοιμη για κυκλοφορία μέσα στο 2023.

Δεν πρόκειται δυστυχώς να συνεχιστεί και για δεύτερο κύκλο η σειρά «The First Lady», όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο Showtime. Θυμίζουμε ότι η πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη σεζόν μάς ξενάγησε στον κόσμο τριών από τις πιο διάσημες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ: της Μισέλ Ομπάμα (Βαϊόλα Ντέιβις), της Μπέτι Φορντ (Μισέλ Φάιφερ) και της Ελινορ Ρούζβελτ (Τζίλιαν Αντερσον). Εξαρχής η σειρά θεωρήθηκε «ανθολογίας», ωστόσο είναι προφανές πως η πλοκή της θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες Πρώτες Κυρίες, αν το στούντιο αποφάσιζε σχετικά. 

Αν αγαπάτε τις ταινίες μικρού μήκους και τη φρέσκια ματιά των –κατά κανόνα– νεαρών δημιουργών τους, τότε δεν πρέπει να χάσετε τη νέα συλλογή του Cinobo, με το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Μετά τη διετή υποχρεωτική διαδικτυακή δράση λόγω πανδημίας, το Πανόραμα επέστρεψε φέτος στους φυσικούς του χώρους και, αφού οι ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είναι πλέον έτοιμες για θέαση και μέσω της πλατφόρμας του Cinobo. Εκεί θα βρει κανείς από φιλμ πρωτοετών με ξεχωριστή, εξαιρετική ματιά μέχρι ταινίες υποψήφιες για τα φετινά σπουδαστικά βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα για τους επόμενους τρεις μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή