Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στα πλατό

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στα πλατό

Μια σκηνοθεσία ταινίας και νέοι ρόλοι για τον Αμερικανό ηθοποιό

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το 2018 ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της πρώην συζύγου του, Αμπερ Χερντ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προέβλεψαν μια ηχηρότατη πτώση. Μην ξεχνάμε πως έως τότε ο Ντεπ ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς και ακριβοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ, με κασέ που έφθανε έως και τα 50 εκατομμύρια δολάρια, όπως π.χ. στους τελευταίους «Πειρατές της Καραϊβικής». Πράγματι, το χτύπημα ήταν βαρύ και ο ηθοποιός έμεινε ουσιαστικά… άνεργος για σχεδόν μία τετραετία· διαφημιστικές συμφωνίες ακυρώθηκαν, προγραμματισμένα κινηματογραφικά πρότζεκτ βρήκαν αλλού τους πρωταγωνιστές τους. Μέχρι και χαρακτήρες που ερμήνευσε ο ίδιος, όπως ο μοχθηρός μάγος Γκέλερντ Γκρίντελβαλντ στη σειρά ταινιών των «Φανταστικών Ζώων», ο οποίος κατέληξε στον Μαντς Μίκελσεν.

Κατά σύμπτωση ήταν ο Δανός συνάδελφός του εκείνος που άτυπα καλωσόρισε τον Τζόνι Ντεπ πίσω στην κινηματογραφική κοινότητα, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του για «έναν απίθανο ηθοποιό» που «κέρδισε την υπόθεσή του στο δικαστήριο» και πλέον δεν αποκλείεται να επανέλθει ακόμα και στον ρόλο του Γκρίντελβαλντ. Για να μετατραπεί βέβαια ο μέχρι πρότινος τοξικός Ντεπ σε «απίθανο ηθοποιό» μεσολάβησε η προ ολίγων μηνών δικαίωσή του σε δικαστήριο της Βιρτζίνια, το οποίο αποφάνθηκε πως οι κατηγορίες περί κακοποίησης της πρώην συζύγου του ήταν αβάσιμες.

Αμεντέο Μοντιλιάνι

Για να μετατραπεί ο μέχρι πρότινος τοξικός Ντεπ σε «απίθανο ηθοποιό» μεσολάβησε η προ ολίγων μηνών δικαστική δικαίωσή του.

Δεν είναι όμως μόνο τα καλά λόγια του Μίκελσεν. Ενα φρέσκο δημοσίευμα του έγκυρου Hollywood Reporter αποκαλύπτει το προχωρημένο σχέδιο των Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο να γίνουν από κοινού παραγωγοί μιας νέας βιογραφίας του σπουδαίου ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι, την οποία μάλιστα ο Ντεπ πρόκειται και να σκηνοθετήσει. Αν μάλιστα αυτό συμβεί θα πρόκειται για τη μόλις δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του, έπειτα από τον «Γενναίο» του 1997. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε λέγοντας τα εξής: «Νιώθω μεγάλη τιμή και πραγματική ταπεινότητα που θα φέρω στην οθόνη τη σάγκα της ζωής του Μοντιλιάνι… Ηταν μια ζωή μεγάλης κακουχίας αλλά και τελικού θριάμβου – μια καθολική, ανθρώπινη ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν όλοι οι θεατές».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ο Ντεπ θα βρεθεί και μπροστά από την κάμερα στο συγκεκριμένο φιλμ –είναι μάλλον απίθανο να παίξει τον κατά πολύ νεαρότερο Μοντιλιάνι–, ωστόσο αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως, αφού αυτή την περίοδο βρίσκεται σε γυρίσματα υποδυόμενος τον Λουδοβίκο IE΄, στο «Jeanne du Barry» της Γαλλοαλγερινής σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Μέιγουεν. Ολα δείχνουν λοιπόν πως μιλάμε για κανονική επιστροφή. Διότι μπορεί ο Αμερικανός ηθοποιός να μην ξαναβρεί ποτέ τους αστεράτους ρόλους και τις (υπερβολικά) παχυλές επιταγές, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως έχει ακόμα αρκετούς υποστηρικτές στη βιομηχανία, οι οποίοι έπειτα και από τη δικαστική ετυμηγορία νιώθουν πιο άνετα να σταθούν στο πλευρό του.

Σε παρόμοια τροχιά ανάκαμψης φαίνεται πως βρίσκεται και ο Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος έχει επίσης σχεδόν τέσσερα χρόνια να δουλέψει σε ταινία ή σειρά. Εκείνος είχε στην… πλάτη του κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος τεσσάρων μαθητριών της σχολής υποκριτικής του, με τις οποίες έφθασε σε δικαστικό συμβιβασμό μόλις πέρυσι έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό βέβαια δεν είναι απαραίτητο πως τον απαλλάσσει και από το ηθικό στίγμα, ωστόσο μοιάζει να είναι αρκετό ώστε ο Φράνκο να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο «Me, You» του Μπίλι Ογκουστ και να έχει ήδη άλλα δύο – τρία καινούργια πρότζεκτ στα σκαριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή