Έκθεση βιβλίου: Η Ελλάδα στην Μπολόνια

Έκθεση βιβλίου: Η Ελλάδα στην Μπολόνια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική εκδοτική παραγωγή θα είναι τιμώμενη αγορά στη νεοσύστατη έκθεση BolognaBookPlus 2023 (BBPlus) που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά παράλληλα με τη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (6-9 Μαρτίου). Η ανακοίνωση έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Κ» (13/10/2022). Η BBPlus ξεκίνησε το 2020 σε συνεργασία με την ιταλική ένωση εκδοτών (AIE) και με στόχο την ευρύτερη δυνατή προσέγγιση εκδοτών και αναγνωστών. Από όσα έχουν ανακοινωθεί, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει προγράμματα με καλεσμένους συγγραφείς, επαγγελματικής δικτύωσης, φόρουμ μεταφραστών κ.ά.

Βραβεύθηκε ο Αντονι Ντορ

Ο Αμερικανός συγγραφέας Αντονι Ντορ, τα έργα του οποίου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, τιμήθηκε με το βραβείο Grand prix de littérature américaine 2022 για τη γαλλική έκδοση του μυθιστορήματός του «Νεφελοκοκκυγία». Το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίστηκε το 2015 και απονέμεται ετησίως σ’ ένα αμερικανικό μυθιστόρημα που εκδίδεται στα γαλλικά την ίδια χρονιά και διακρίνεται για τη λογοτεχνική του αξία. Ο συγγραφέας έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ για το μυθιστόρημά του «Ολο το φως που δεν μπορούμε να δούμε». Η «Νεφελοκοκκυγία» κυκλοφορεί σε μετάφραση της Μυρτώς Καλοφωλιά.

100 audiobooks για το Πρίνστον

Ο εκδοτικός οίκος του αμερικανικού πανεπιστημίου Princeton University Press θα προσφέρει τα βιβλία του σε μορφή audiobook και e-book σε συνεργασία με την εταιρεία Glassboxx. Οι αναγνώστες θα μπορούν να αγοράσουν τα ψηφιακά και ηχητικά βιβλία απευθείας από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου και θα μπορούν να τα διαβάζουν και να τα ακούν μέσω ειδικής εφαρμογής. Στην ιστοσελίδα του Πρίνστον οι αναγνώστες μπορούν να βρουν 100 audiobooks στο Princeton Audio, ενώ η λίστα θα μεγαλώσει και άλλο στο μέλλον. Στόχος του πανεπιστημίου είναι να μετατρέψει σε ηχητικά βιβλία ακόμη περισσότερους τίτλους του καταλόγου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή