Καποδίστριας από το ΜΙΕΤ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα έκδοση, με αντικείμενο τα έργα και τις ημέρες του Ιωάννη Καποδίστρια, κυκλοφόρησε από το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Υπογεγραμμένη από τον ιστορικό Χρήστο Λούκο, η μελέτη «Ιωάννης Καποδίστριας. Μια απόπειρα ιστορικής βιογραφίας» βασίζεται στην παραδοχή ότι αν κανείς εστιάσει στις συντηρητικές πολιτικές επιλογές του Καποδίστρια, αγνοώντας το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ή προσπάθησε να επιτελέσει για την οργάνωση της Ελληνικής Πολιτείας, θα οδηγηθεί σε μια μερική εικόνα μιας σύνθετης πραγματικότητας, την οποία χαρακτηρίζει από τη μια ο ρεαλισμός του ανδρός και από την άλλη τα συνήθως ιδιοτελή κίνητρα και πρακτικές των αντιπάλων του, ορισμένοι από τους οποίους δεν δίστασαν να φτάσουν στη δολοφονία του. Λεπτομέρειες στο mietbookstore.gr.

Με την υπογραφή του Πύρρου

Το νέο τους βιβλίο, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα» (εκδ. Παπαδόπουλος), υπογράφουν σήμερα στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του Public Golden Hall (Κηφισίας 37Α), ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Ευσταθίου. Το βιβλίο, που τοποθετεί στο επίκεντρο την προσωπική αφήγηση του πρωταγωνιστή του, επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο, καθώς και στις ιδιότητες του μετανάστη, του πατέρα, του συζύγου και βέβαια του πρωταθλητή, μέσα από ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας του Πύρρου Δήμα συνυφαίνεται με την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Απεργία στην Amazon

Σε απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν στις αρχές του 2023 οι εργαζόμενοι ενός σταθμού μεταφορών της Amazon στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Επειτα από πρωτοβουλία του σωματείου GMB, οι εργαζόμενοι της Amazon επέλεξαν την απεργία (την πρώτη από υπαλλήλους της σε βρετανικό έδαφος) σε ποσοστό 98%, ζητώντας αύξηση των αποδοχών τους από 10,5 λίρες την ώρα, σε 15. Μέλη του σωματείου GMB τόνισαν σε βρετανικά μέσα ως αιτία της απόφασής τους το δυσβάσταχτο κόστος ζωής, την αύξηση των τιμών της ενέργειας, τον υψηλό πληθωρισμό της Αγγλίας και τη «σφιχτή» μισθολογική πολιτική της εταιρείας. Από την πλευρά της, η Amazon δήλωσε ότι από το 2018 έχουν πραγματοποιηθεί αυξήσεις της τάξης του 29% καθώς και ότι πρόκειται να προσφέρει στους εργαζομένους στο Κόβεντρι μπόνους 500 λιρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή