Home Cinema: Η μοναξιά του φυσιολογικού σε έναν κόσμο υπερηρώων

Home Cinema: Η μοναξιά του φυσιολογικού σε έναν κόσμο υπερηρώων

Η πλατφόρμα του Disney+ μας φέρνει άλλη μία αξιόλογη σειρά του δικτύου Hulu, αυτή τη φορά με κωμικό περιεχόμενο. Η 25χρονη Τζεν προσπαθεί να βρει μια δουλειά που να της ταιριάζει, αλλά και την αληθινή αγάπη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Extraordinary
ΚΩΜΩΔΙΑ (2023)
Δημιουργός: Εμα Μοράν
Ερμηνείες: Μέιριντ Τάιερς, Σοφία Οξενχαμ, Μπιλάλ Χάσνα

Η πλατφόρμα του Disney+ μας φέρνει άλλη μία αξιόλογη σειρά του δικτύου Hulu, αυτή τη φορά με κωμικό περιεχόμενο. Η 25χρονη Τζεν προσπαθεί να βρει μια δουλειά που να της ταιριάζει, αλλά και την αληθινή αγάπη. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της, ωστόσο, είναι πως σε έναν κόσμο όπου οι πάντες αποκτούν υπερδυνάμεις στα 18, εκείνη παραμένει πεισματικά… φυσιολογική. Απελπισμένη με την κατάσταση που την κάνει να νιώθει παρίας, θα δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να «ξυπνήσει» τη δική της δύναμη, έχοντας και τη βοήθεια μερικών καλών (αλλά ανεκδιήγητων) φίλων.

Η βρετανική σειρά των οκτώ μισάωρων επεισοδίων έχει απολύτως σύγχρονο χαρακτήρα, σατιρίζοντας πρώτα από όλα το ίδιο το υπερηρωικό υποείδος, το οποίο ως γνωστόν κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά οι κανόνες αντιστρέφονται, σε μιαν εναλλακτική πραγματικότητα όπου όλοι έχουν υπερδυνάμεις, κάποιες από αυτές διασκεδαστικά αλλόκοτες ή και ενοχλητικές. Γενικότερα το χιούμορ εδώ είναι αρκετά τολμηρό, δημιουργικό και «meta», θυμίζοντας ανά στιγμές το πολύ επιτυχημένο «Sex Education» του Netflix, ενώ τα θέματα αντλούνται από την καθημερινότητα και τις παλινωδίες που βιώνει μια νεαρή γυναίκα εν έτει 2023.

Home Cinema: Η μοναξιά του φυσιολογικού σε έναν κόσμο υπερηρώων-1
Η Βίκι Κριπς σε σκηνή από την ταινία «Κορσές», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Κορσές ★★★
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μαρί Κρόιτσερ
Ερμηνείες: Βίκι Κριπς, Κόλιν Μόργκαν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το πολυσυζητημένο φιλμ της Μαρί Κρόιτσερ που είδαμε σχετικά πρόσφατα και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ιστορία της θρυλικής αυτοκράτειρας Σίσι αποκτά εναλλακτική, φεμινιστική διάσταση σε μιαν ενδιαφέρουσα βιογραφία με την εξαιρετική Βίκι Κριπς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εχοντας μόλις γιορτάσει τα 40ά της γενέθλια, η Σίσι καταλαμβάνεται όλο και περισσότερο από μια εμμονή με την εξωτερική εμφάνισή της. Υποβάλλει τον εαυτό της σε αυστηρή δίαιτα, ασκείται σκληρά και στενεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον ήδη ασφυκτικό κορσέ της. Φυσικά, όλα αυτά προκύπτουν από την κοινωνική απαίτηση να παραμείνει η τέλεια, νεαρή αυτοκράτειρα που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν. Η γυναίκα, ωστόσο, πίσω από την εικόνα πνίγεται και σύντομα θα αναζητήσει οδό διαφυγής. Το φιλμ της Κρόιτσερ μοιάζει περισσότερο με θρίλερ παρά με τυπική βιογραφία εποχής και αυτό είναι στα υπέρ του, παρόλο που η έλλειψη ρυθμού βάζει εμπόδια σε ένα κατά τα άλλα υψηλού επιπέδου σύνολο. Φυσικά αυτή που ξεχωρίζει εδώ είναι η εξαιρετική ερμηνεία της Κριπς, η οποία περνάει με άνεση από τη νεύρωση στην απάθεια, κατασκευάζοντας επί της ουσίας μια Σίσι που δεν υπήρξε ποτέ, εξυπηρετεί ωστόσο άψογα τις προθέσεις του συγκεκριμένου μύθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή