500 Λέξεις με τον Ανδρέα Μήλιο

500 Λέξεις με τον Ανδρέα Μήλιο

Ο Ανδρέας Μήλιος γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι διδάκτωρ Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και κάτοχος μεταπτυχιακού στο μάρκετινγκ. Εργάσθηκε σε Γερμανία, Ελβετία (Ηνωμένα Εθνη) και Αθήνα. Είναι συγγραφέας οκτώ επιστημονικών συγγραμμάτων και δύο μυθιστορημάτων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ανδρέας Μήλιος γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι διδάκτωρ Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και κάτοχος μεταπτυχιακού στο μάρκετινγκ. Εργάσθηκε σε Γερμανία, Ελβετία (Ηνωμένα Εθνη) και Αθήνα. Είναι συγγραφέας οκτώ επιστημονικών συγγραμμάτων και δύο μυθιστορημάτων. Το τελευταίο του μυθιστόρημα, «Διπρόσωπη Κίρκη», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

Στο γραφείο έχω περί τα 80 βιβλία και επιστημονικές δημοσιεύσεις για το νέο δοκίμιο που γράφω, σχετικά με την ανάδειξη της εικόνας τόπων και πόλεων, το λεγόμενο μάρκετινγκ και branding τόπων και πόλεων. Στo κομοδίνο μου έχω τα βιβλία «Η επιμέλεια εαυτού στην εικονιστική κοινωνία» του Θεοφάνη Τάση και το «Τι φοβάσαι να χάσεις» του Nassim Taleb.

Ποιο κλασικό βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα για πρώτη φορά;

Τους κλασικούς τους διάβασα σε νεαρή ηλικία. Τώρα εκδίδονται ενδιαφέροντα βιβλία για πολλά σύγχρονα θέματα που αξίζει να διαβάσει κανείς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για επαναλήψεις.

Περιγράψτε την ιδανική αναγνωστική συνθήκη.

Δίπλα στο τζάκι με ένα ποτήρι καλό κονιάκ τον χειμώνα και σε μια βεράντα με θέα θάλασσα/λίμνη και ανοιχτό ορίζοντα το καλοκαίρι. Συνήθως, όμως, διαβάζω στο γραφείο μου, επειδή κρατώ σημειώσεις.

Υπάρχουν βιβλία για τα οποία να νιώθετε ενοχές που σας άρεσαν;

Οχι. Οι ενοχές είναι «ψυχικά ξεστρατίσματα» ασμίλευτων χαρακτήρων. Οταν έχεις δουλέψει σκληρά στα ορυχεία της ψυχής σου, απονευρώνεις κάθε ενοχοποιητική δύναμη.

Τι είναι αυτό που σας συγκινεί περισσότερο σε ένα βιβλίο;

Η έξυπνη πλοκή, οι πολύπλοκοι χαρακτήρες και οι πνευματώδεις διάλογοι που παράγουν νοήματα για τη ζωή.

Ποιο είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε;

Μέχρι την ολοκλήρωση του νέου μου δοκιμίου, απομένει η μελέτη τουλάχιστον 15 βιβλίων. Για τα διαστήματα που η έμπνευση δυστροπεί, είναι σε αναμονή τα «Εγώ ο Αλμπερτ Αϊνστάιν» της Alice Calaprice και «Η καρδιά μου το όπλο σου» του φίλου μου καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη.

Σε ποιο βαθμό η μοίρα καθορίζει και ανατρέπει τις ζωές των χαρακτήρων του βιβλίου σας;

Δεν είναι η μοίρα. Είναι οι επιλογές και η χρονοστιγμή. Οι χαρακτήρες μου είναι ελεύθερα, αυτόνομα και αυτοδημιούργητα άτομα. Είναι καπετάνιοι της ζωής τους και όχι μοιρολάτρες.

Πώς παραλληλίζεται η ζωή με την Κίρκη που επηρέασε τη βούληση του Οδυσσέα στο έργο σας;

Πρόκειται για έναν λογοτεχνικό παραλληλισμό που αφορά τα δύο πρόσωπα της Κίρκης, το κακό και το καλό. Αυτά, δηλαδή, που δείχνει και η ζωή καθημερινά σε πολλούς ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή