Στο Βερολίνο αν είσαι νέος σε πληρώνουν για να κάνεις κλάμπινγκ

Στο Βερολίνο αν είσαι νέος σε πληρώνουν για να κάνεις κλάμπινγκ

Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου λανσάρει μία πολιτιστική κάρτα νέων με την οποία αυτοί μπορούν να γνωρίσουν από τα μουσεία μέχρι την περίφημη νυχτερινή ζωή της πόλης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τόπο στα νιάτα» δίνει η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου, ωθώντας τους νέους της γερμανικής πρωτεύουσας να καταναλώσουν πολιτισμό και διασκέδαση σε όλες τις εκφάνσεις τους. 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το Τμήμα για τον Πολιτισμό και την Ευρώπη λανσάρει αυτόν τον μήνα την «Jugendkulturkarte» δηλαδή μια πολιτιστική κάρτα νέων που αφορά του πολίτες Βερολίνου, Γερμανούς και μη, από 18 έως 23 ετών. 

Η κάρτα αυτή είναι «φορτισμένη» με 50 ευρώ που οι κάτοχοί της μπορούν να εξαργυρώσουν μέχρι τις 30 Απριλίου σε 200 χώρους πολιτισμού στην πόλη. 

Βέβαια, σε αυτούς τους χώρους, πέρα από μουσεία και θέατρα θα βρει κανείς και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κλαμπ της πόλης, όπως τα SchwuZ, Cassiopeia, Ritter Butzke και Gretchen.

Το εν λόγω πρόγραμμα ανακοινώθηκε πρώτη φορά από τον Κλάους Λέντερερ που δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή όλων των Βερολινέζων στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι πολύ σημαντική για μένα. Η πολιτιστική κάρτα νέων για όσους είναι 18-23 ετών απευθύνεται σε ένα νεαρό κοινό που τώρα μαθαίνει το ποικιλόμορφο πολιτισμικό τοπίο του Βερολίνου μετά τους περιορισμούς των τελευταίων ετών».

Κι αν είσαι νέος και δεν κάνεις κλάμπινγκ στο Βερολίνο, τότε πού;

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clubcommission Berlin e.V. (@clubcommission)

Με πληροφορίες από το Euronews.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή