Home Cinema: Η τελευταία υπόθεση του εγκληματολόγου Λαΐνη

Home Cinema: Η τελευταία υπόθεση του εγκληματολόγου Λαΐνη

Η ιστορία που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια ως κινηματογραφική ταινία και συνεχίστηκε με τη μορφή επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς από την Cosmote TV φτάνει στον τρίτο και τελευταίο κύκλο της

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετερος εγώ: Νέμεσις
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2023)
Δημιουργός: Σωτήρης Τσαφούλιας
Ερμηνείες: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Μαριάννα Τουμασάτου

Η ιστορία που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια ως κινηματογραφική ταινία και συνεχίστηκε με τη μορφή επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς από την Cosmote TV φτάνει στον τρίτο και τελευταίο κύκλο της. Μετά τα τραγικά γεγονότα της προηγούμενης σεζόν ο καθηγητής εγκληματολογίας, Λαΐνης (Π. Δαδακαρίδης), πενθεί κλεισμένος στο σπίτι τον χαμό της αγαπημένης του, ενώ το «Ερπετό» παραμένει άφαντο. Στο μεταξύ, το τμήμα ανθρωποκτονιών, το οποίο έχει νέα προϊσταμένη (Μ. Τουμασάτου), ασχολείται με μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών, που αφήνει πίσω της ένα αγνώστων λοιπών στοιχείων πτώμα.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δείχνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε τόσα χρόνια πριν μένοντας πιστός στη συνταγή που τον έφερε ώς εδώ. Εχοντας παρακολουθήσει τα δύο πρώτα επεισόδια, μπορούμε να διακρίνουμε πως και αυτός ο κύκλος, ίσως περισσότερο και από τους προηγούμενους, δεν βιάζεται· αντιθέτως παίρνει χρόνο για να στήσει το σκηνικό και να συστήσει τους (πολλούς) καινούργιους χαρακτήρες του. Τους τελευταίους ερμηνεύουν γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Γιάννης Μπέζος, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος κ.ά., σε μια γενικότερα προσεγμένη παραγωγή που δίνει έμφαση στα διαλογικά μέρη. Αυτά είναι μεν σε κάποιες στιγμές παρατραβηγμένα, σε άλλες όμως λειτουργούν ιδανικά, ενώ σε συνδυασμό με τις ανατροπές, είναι ικανά να καθηλώσουν τον θεατή μέχρι το φινάλε.

Home Cinema: Η τελευταία υπόθεση του εγκληματολόγου Λαΐνη-1
Σκηνή από την ταινία «Η νύχτα της 12ης», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Η νύχτα της 12ης ★★★
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2021)
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ
Ερμηνείες: Μπαστιάν Μουγιόν, Μπουλί Λανέρ

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα πρόσφατο αστυνομικό θρίλερ του Ντομινίκ Μολ, το οποίο επιχειρεί και ένα ενδιαφέρον σχόλιο πάνω στην προσέγγιση της αστυνομίας στις υποθέσεις γυναικοκτονιών.

Η Κλαρά, μια νεαρή κοπέλα, δολοφονείται με φρικιαστικό τρόπο ένα βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο νέος και φιλόδοξος επικεφαλής του Εγκληματολογικού, Γιοχάν Βιβέ, ο οποίος πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, έχοντας στο πλευρό του και έναν έμπειρο συνάδελφο. Καθώς ωστόσο οι ανακρίσεις προχωρούν και οι ύποπτοι πληθαίνουν, ο αστυνομικός φτάνει στην απελπιστική συνειδητοποίηση: σχεδόν όλοι τους θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει την Κλαρά. Οπως είπαμε, το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο εδώ έχει να κάνει με τους ίδιους τους αστυνομικούς. Στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες, εκείνοι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα κίνητρα και το σκεπτικό του δράστη και επομένως να λύσουν την υπόθεση. Οπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και οι μεταξύ τους κόντρες θα φέρουν ακόμη περισσότερη σύγχυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή