«Όχι» της ΠΟΘΑ στην κυβερνητική πρόταση

«Όχι» της ΠΟΘΑ στην κυβερνητική πρόταση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού και στον πρωθυπουργό, με την οποία τονίζεται ότι το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί το αίτημα των καλλιτεχνών για υπαγωγή στην κατηγορία «Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» του Δημοσίου, έστειλε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που θα αποφασίσει σήμερα τις επόμενες κινήσεις του, σημείωνε ότι η ΚΥΑ βελτιώνει το μισθολογικό ζήτημα, ωστόσο αφήνει χωρίς επαγγελματική αναγνώριση τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Οι καλλιτέχνες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους –λαμβάνοντας πλέον μηνύματα στήριξης από τον Τόμας Οστερμάιερ αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης– με συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το Θέατρο Ρεξ.

Την περασμένη Παρασκευή, τα συναρμόδια υπουργεία παρουσίασαν σχέδιο ΚΥΑ για το μισθολογικό καθεστώς αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης, που ρυθμίζει τις αμοιβές για καλλιτεχνικό και συναφές έργο, διαμορφώνοντας ειδική μισθολογική κλίμακα «Καλλιτεχνικού Εργου» με τον βασικό μισθό του πρώτου κλιμακίου στα 1.037 ευρώ.

Στη ρύθμιση εντάσσονται και αρρύθμιστες ειδικότητες θεάτρου, χορού και κινηματογράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή