Ανατροπή στην υπόθεση Αλεκ Μπάλντουιν

Ανατροπή στην υπόθεση Αλεκ Μπάλντουιν

Η εισαγγελία του Νέου Μεξικού υποβάθμισε τις κατηγορίες της οπλοφορίας που βαρύνουν τον Αλεκ Μπάλντουιν και κατά συνέπεια, ο ηθοποιός αντιμετωπίζει μικρότερη ποινή φυλάκισης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη ακρόαση της πολύκροτης δίκης του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» και οδήγησαν στον θάνατο ενός μέλους της παραγωγής, αλλά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο διάσημος ηθοποιός δεν θα είναι οι ίδιες.

Η εισαγγελία του Νέου Μεξικού υποβάθμισε τις κατηγορίες της οπλοφορίας που βαρύνουν τον Αλεκ Μπάλντουιν και κατά συνέπεια, ο ηθοποιός αντιμετωπίζει μικρότερη ποινή φυλάκισης. Οι δικηγόροι του ηθοποιού υποστήριζαν εδώ και μέρες ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μπάλντουιν βασίζονταν σε μια λανθασμένη ερμηνεία ενός νόμου για την κατοχή όπλων που πέρασε στο Νέο Μεξικό, μήνες όμως μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον Οκτώβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής, το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς.

Σύμφωνα με τους New York Times, εάν ο ηθοποιός δικαζόταν με βάση τη νέα νομοθεσία θα αντιμετώπιζε κατ’ ελάχιστον πενταετή ποινή φυλάκισης, ενώ τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας και 18 μήνες στη φυλακή το μέγιστο.

Την ίδια αντιμετώπιση θα έχει και η Χάνα Γκουτιέρεζ – Ριντ, η οποία ήταν υπεύθυνη για να ελέγξει τα όπλα και τις σφαίρες που θα χρησιμοποιηθούν στο πλατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή