Home Cinema: Εγκλωβισμένες στον ιστό μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης

Home Cinema: Εγκλωβισμένες στον ιστό μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης

Από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις στην πλατφόρμα του Disney+, το φιλμ του Ματ Ράσκιν («Crown Heights») έχει για θέμα μια ανατριχιαστική, αληθινή υπόθεση δολοφονιών, η οποία επί της ουσίας δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στραγγαλιστής της Βοστώνης ★★★
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2023)
Σκηνοθεσία: Ματ Ράσκιν
Ερμηνείες: Κίρα Νάιτλι, Κάρι Κουν

Από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις στην πλατφόρμα του Disney+, το φιλμ του Ματ Ράσκιν («Crown Heights») έχει για θέμα μια ανατριχιαστική, αληθινή υπόθεση δολοφονιών, η οποία επί της ουσίας δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν μια σειρά από στραγγαλισμούς γυναικών συγκλονίζει τη Βοστώνη. Το θέμα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς δύο δραστήριες ρεπόρτερ (Κίρα Νάιτλι, Κάρι Κουν), κάνοντας μάλιστα στην πορεία και ανακαλύψεις, που υπερκαλύπτουν τις ίδιες τις έρευνες της αστυνομίας. Καθώς ωστόσο περνάει ο καιρός, η υπόθεση αποδεικνύεται πολύ πιο περίπλοκη από όσο είχε αρχικά διαφανεί.

Ο Ράσκιν ακολουθεί αισθητικά την επιτυχημένη συνταγή του Ντέιβιντ Φίντσερ («Zodiac», «Mindhunter»), δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τα ωχροπράσινα εσωτερικά και τα μουντά εξωτερικά πλάνα, προκειμένου να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του αστυνομικού θρίλερ. Ενδιαφέρον έχει εδώ πως ηρωίδες είναι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, υπαρκτά πρόσωπα, σε μια εποχή όπου αυτές θεωρούνταν κατάλληλες σχεδόν αποκλειστικά για τις κοσμικές στήλες.

Η Κίρα Νάιτλι και η Κάρι Κουν αποδεικνύονται πάντως αρκούντως δυναμικές, σε ένα σύνολο που έχει μεν τις αδυναμίες του, διαθέτει ωστόσο καλό ρυθμό, σασπένς και ανατροπές, ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή έως το τέλος.

Home Cinema: Εγκλωβισμένες στον ιστό μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης-1
Η Ρόζαμουντ Πάικ ως Μαρί Κιουρί στη βιογραφική ταινία που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Μαρί Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο ★★★
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Μαριάν Σατραπί
Ερμηνείες: Ρόζαμουντ Πάικ, Σαμ Ράιλι, Ανερίν Μπάρναρντ

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια σχετικά πρόσφατη βιογραφία της σπουδαίας επιστήμονος Μαρί Κιουρί. Η σκηνοθέτις που κάποτε κέρδισε ολόκληρη την κινηματογραφική κοινότητα με το αριστουργηματικό «Persepolis», Μαριάν Σατραπί, παρουσιάζει εδώ μια εκδοχή της ιστορίας της Κιουρί, με έντονο άρωμα γυναικείας περηφάνιας και μια εξαιρετική ηθοποιό στον κεντρικό ρόλο. Η Ρόζαμουντ Πάικ υποδύεται τη σπουδαία χημικό, από την εποχή που εκείνη, νεαρή γυναίκα, γνωρίζει τον μετέπειτα σύζυγό της, Πιερ Κιουρί (Σαμ Ράιλι), και μαζί ξεκινούν το ταξίδι των μεγάλων επιστημονικών ανακαλύψεων.

Το φιλμ αφηγείται μια πορεία ζωής γεμάτη εμπόδια, με έμφαση σε εκείνα που σχετίζονται με το φύλο της ηρωίδας, αλλά και συναρπαστικά επιτεύγματα, κάποια πασίγνωστα και άλλα λιγότερο αναγνωρισμένα μέχρι και σήμερα. Κυρίως μιλάει για την απόλυτη αφοσίωση στην αλήθεια και στην επιστήμη, καθώς και –όπως φαίνεται κυρίως προς το τέλος– το καθήκον προς το κοινωνικό σύνολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή