Ερχεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή και καριέρα της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

Ερχεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή και καριέρα της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

«Τα τελευταία 50 χρόνια, θριάμβευσε, έσπασε γυάλινες οροφές και άνοιξε πόρτες για τις γυναίκες παντού… όλα αυτά ενώ ζει τη ζωή με τους δικούς της όρους. Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να εμπνεύσει την επόμενη γενιά»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα Hulu ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για την Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, την επιδραστική σχεδιάστρια μόδας που έκανε δημοφιλές το γυναικείο φόρεμα. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, η Σαρμίν Ομπέιντ Σινόι, βραβευμένη με Όσκαρ για τις ταινίες μικρού μήκους «Saving Face» και «A Girl in the River», σκηνοθετεί την ταινία μαζί με την Τρις Ντάλτον.

Οσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας και τον τίτλο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αυτά θα ανακοινωθούν αργότερα.

Μέσα από αρχειακό υλικό και προσωπικές συνεντεύξεις, η ταινία φέρνει στο φως λεπτομέρειες για τη ζωή και την καριέρα της σχεδιάστριας μόδας, η οποία χάραξε τη δική της πορεία σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία και έχτισε μια αυτοκρατορία μόδας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Γεννήθηκε στο Βέλγιο από επιζώντες του Ολοκαυτώματος και άρχισε να σχεδιάζει γυναικεία ρούχα γύρω στο 1970, περίπου ένα χρόνο μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Έγκον φον Φίρστενμπεργκ. Χώρισαν το 1983 και αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται ακόμα η ναυαρχίδα της εταιρείας της.

Οι δημιουργίες της φον Φίρστενμπεργκ έχουν φορεθεί απ’ όλες, τη Μισέλ Ομπάμα, την Κέιτ Μίντλετον, τη Μαντόνα και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.

Στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ η 76χρονη σχεδιάστρια μόδας χαρακτηρίζεται «αληθινός θρύλος» και τονίζεται ότι «μέσα από απόλυτη αποφασιστικότητα, ξεπέρασε κάθε πρόκληση που βρέθηκε στον δρόμο της, συμπεριλαμβανομένων του σεξισμού, των κινδύνων της μετανάστευσης στην Αμερική, των πάνω και κάτω της βιομηχανίας, ενός δημόσιου διαζυγίου και μιας μάχης με τον καρκίνο».

«Τα τελευταία 50 χρόνια, θριάμβευσε, έσπασε γυάλινες οροφές και άνοιξε πόρτες για τις γυναίκες παντού… όλα αυτά ενώ ζει τη ζωή με τους δικούς της όρους. Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να εμπνεύσει την επόμενη γενιά» ανέφεραν οι Ομπέιντ – Σινόι και Ντάλτον. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Variety 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή