Αφιέρωμα στην Αθήνα της Μπελ Επόκ

Αφιέρωμα στην Αθήνα της Μπελ Επόκ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μίλτος Λιδωρίκης (1871-1951), Ελληνας ευπατρίδης, θεατράνθρωπος, πρωταγωνιστής της δημόσιας ζωής και του πολιτικού βίου στην παλιά Αθήνα, έδωσε έμπνευση για ένα αφιέρωμα. Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζονται στις 7 Ιουνίου εκδηλώσεις γύρω από την Αθήνα της Μπελ Επόκ, βασισμένες στο βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Εζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ» (εκδ. Polaris). Πρόκειται για απομνημονεύματα που ζωντανεύουν μοναδικά την καθημερινότητα στην παλιά Αθήνα.

Το πιο εντυπωσιακό στο αφιέρωμα είναι η συνεργασία με το Animasyros και η παραγωγή ενός οπτικοακουστικού προϊόντος, αποτέλεσμα πέντε εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων. Είναι μια παραγωγή του Animasyros Education που με τη μακρά εμπειρία του στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων αξιοποίησε ένα δίκτυο ανιμέιτορ. Το βίντεο είναι συρραφή των πέντε οπτικοακουστικών προϊόντων που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης που λειτουργεί ο ΟΠΑΝΔΑ σε γειτονιές της Αθήνας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνέργειας ανάμεσα στον ΟΠΑΝΔΑ, το Αρχείο Αλέκου Λιδωρίκη και το Animasyros, το ευρύ κοινό θα χαρεί και τη φωτογραφική έκθεση με υλικό από το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη σε επιμέλεια του δημιουργικού γραφείου Matrix Design.

Θα υπάρχει επίσης μουσικό αφιέρωμα με τη Μιμή Ρουφογάλη στο πιάνο και τη Μίνα Πολυχρονίου στην ερμηνεία μιας γκάμας τραγουδιών από Κουρτ Βάιλ έως Αττίκ. Επιπλέον, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει στη διάρκεια του Ιουνίου και τέσσερις ξεναγήσεις στην Αθήνα υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Τουρνικιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή