Home Cinema: Πίστη και αμαρτία, πίσω από κλειστές πόρτες

Home Cinema: Πίστη και αμαρτία, πίσω από κλειστές πόρτες

Στον αμερικανικό Νότο των αρχών της δεκαετίας του 1980, με μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μας ταξιδεύει η νέα σειρά του HBO Max, την οποία βλέπουμε στην πλατφόρμα της Vodafone TV

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Love & Death
ΔΡΑΜΑ (2023)
Δημιουργός: Ντέιβιντ Ε. Κέλι
Ερμηνείες: Ελίζαμπεθ Ολσεν, Τζέσι Πλίμονς, Λίλι Ρέιμπ

Στον αμερικανικό Νότο των αρχών της δεκαετίας του 1980, με μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μας ταξιδεύει η νέα σειρά του HBO Max, την οποία βλέπουμε στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Σε μια ειδυλλιακή κοινότητα Μεθοδιστών, περίπου τα πάντα κινούνται γύρω από την εκκλησία: χορωδία, ομάδα βόλεϊ, κοινωνικές εκδηλώσεις, καθημερινότητα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η… αμαρτία. Πλήττοντας από τις οικοκυρικές υποχρεώσεις και την έλλειψη προκλήσεων, η Κάντι (Ελίζαμπεθ Ολσεν), μητέρα δύο παιδιών, συνάπτει ερωτική σχέση με τον Αλαν (Τζέσι Πλίμονς), σύζυγο μιας από τις καλύτερες φίλες της. Οι δυο τους συμφωνούν αρχικά οι συναντήσεις τους να περιοριστούν αποκλειστικά στο σεξ, ωστόσο δεν αργούν να ερωτευθούν. Κάπου εκεί τα συναισθήματα ξεσπούν και βγαίνουν (κυριολεκτικά) τα τσεκούρια. Ο Ντέιβιντ Ε. Κέλι του εξαιρετικού «Big Little Lies» κατασκευάζει εδώ προσεκτικά και με υπομονή ένα μίνι θρίλερ, από αυτά που εκτυλίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες, υπεράνω υποψίας. Η βαθιά θρησκευτική πίστη έρχεται σε αντίστιξη με τις πολύ ανθρώπινες ανάγκες και τα συναισθήματα που πυροδοτούνται εκτός σχεδίων και προγραμματισμών. Υποδειγματικό και το ζευγάρι των πρωταγωνιστών: η Ελίζαμπεθ Ολσεν αποδεικνύεται ξανά μία από τις πιο χαρισματικές ηθοποιούς της γενιάς της, ενώ πολύ καλά στέκεται και ο Τζέσι Πλίμονς με το ιδιαίτερο, «αμήχανο» παίξιμό του.

Home Cinema: Πίστη και αμαρτία, πίσω από κλειστές πόρτες-1
O Τζον Μαγκάρο σε σκηνή από την ταινία «First Cow», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

First Cow ★★★½
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Κέλι Ράιχαρντ
Ερμηνείες: Τζον Μαγκάρο, Οράιον Λι, Τόμπι Τζόουνς

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μία από τις πιο όμορφες ιστορίες πιονέρων του Νέου Κόσμου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη οθόνη. Στο παρθένο Ορεγκον των αρχών του 19ου αιώνα, Ευρωπαίοι άποικοι, ιθαγενείς ντόπιοι, μετανάστες και κάθε λογής τυχοδιώκτες ψάχνουν τη θέση τους σε έναν καινούργιο κόσμο που γεννιέται. Πρωταγωνιστές είναι ένας νεαρός μάγειρας με προβλήματα αυτοπεποίθησης και ένας τολμηρός Κινέζος με επιχειρηματικό δαιμόνιο. Οι δυο τους θα γίνουν φίλοι και θα συνεργαστούν, σκαρώνοντας μια κομπίνα που στο κέντρο της έχει την πρώτη αγελάδα που φτάνει στην κατά τα άλλα πάμπτωχη περιοχή τους. Η Κέλι Ράιχαρντ δημιουργεί μια ιστορία με ωραία ατμόσφαιρα, έξυπνους συμβολισμούς και αρκετό χιούμορ, εγκιβωτισμένη σε μια εποχή που ήρωες δεν ήταν μόνον όσοι κρατούσαν εξάσφαιρα. Εδώ, άλλωστε, κυριαρχούν οι απλές νόρμες και το άρωμα της αυθεντικότητας. Η μουσική είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη, αφήνοντας τους φυσικούς ήχους να μας βάλουν στο κατάλληλο κλίμα. Τα ρούχα των ανθρώπων είναι ταλαιπωρημένα από την πολύ σκληρή ζωή που κάνουν. Σχεδόν τα πάντα είναι καλυμμένα από χώμα και βρωμιά. Και όμως, μέσα σε αυτό το περιβάλλον γεννιούνται όνειρα και άνθρωποι που μέχρι πρότινος πάλευαν για την επιβίωση, προκόβουν και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή