«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού

«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού

Για δύο ολόκληρους μήνες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024, το κοινό της περιφέρειας θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 70 νέες παραγωγές υψηλού επιπέδου οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας

11' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θεσμός του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της χώρας, επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι με την πέμπτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, δίνοντας νέα ζωή στο μοναδικό σκηνικό των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του 2024, με κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης, έρχεται να προσφέρει μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία σε αρχαία θέατρα, βυζαντινά μουσεία, κάστρα, φρούρια, ιερές μονές, εκκλησίες, τζαμιά, αρχοντικά και προϊστορικούς οικισμούς.

Για δύο ολόκληρους μήνες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024, το κοινό της περιφέρειας θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 70 νέες παραγωγές υψηλού επιπέδου –αναθέσεις του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»– οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας. Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης με συνολικά 140 εκδηλώσεις μουσικής (25), θεάτρου (19), παραστάσεων / δράσεων για παιδιά και εφήβους (9), χορού (7), εικαστικών / περφόρμανς (6) και μουσικού θεάτρου (4). Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ.

Οι προκρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις από 1 έως και 14 Ιουλίου ξεκινούν την Τρίτη 25/6 μέσω της νέας ιστοσελίδας του θεσμού: www.allofgreeceoneculture.gr

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα του 2023 με θέμα την κλιματική κρίση, το οποίο προσέλκυσε σημαντικό αριθμό Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών, το φετινό πρόγραμμα του «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» αναδεικνύει και συνδέει για ακόμη μια φορά τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με τους αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον, ο θεσμός δίνει και φέτος το πολιτιστικό και κοινωνικό στίγμα του στην περιφέρεια, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν έργα πάνω στον θεματικό άξονα της Σύγκρουσης. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δημιουργούνται συνθήκες απασχόλησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον Πολιτισμό αλλά και εντόπιων συνεργατών.

Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2024: Σύγκρουση

Η οργάνωση των εκδηλώσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» γύρω από έναν κεντρικό θεματικό άξονα ξεκίνησε το 2022 με το μεγάλο αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και συνεχίστηκε το καλοκαίρι του 2023 με θέμα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο.

Για το πρόγραμμα του 2024, το υπουργείο Πολιτισμού προσκάλεσε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν νέα έργα πάνω στη έννοια της Σύγκρουσης, η οποία αρθρώνεται σε τέσσερις επιμέρους θεματικές που διατρέχουν τα πεδία της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και ψυχικής ζωής: Εσωτερική σύγκρουση, Σύγκρουση πολιτισμών, Σύγκρουση συμφερόντων, Σύγκρουση εν καιρώ πολέμου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες που εστίασαν στο θέμα Εσωτερική σύγκρουση «δίνουν φωνή στο ιλιγγιώδες βάθος όπου λαμβάνουν χώρα οι ψυχικοί αγώνες, προάγοντας με τις προτάσεις τους την ενδοσκόπηση και την ανθρώπινη επικοινωνία μέσω της τέχνης».

Στο θέμα Σύγκρουση πολιτισμών, «οι καλλιτέχνες εμβαθύνουν στην πολυπλοκότητα των διαπολιτισμικών αλληλεπιδράσεων, τον συγκερασμό των παραδόσεων και τις διαμάχες και λύσεις που προκύπτουν όταν οι πολιτισμοί διασταυρώνονται και αλληλοεπηρεάζονται».

Στη Σύγκρουση συμφερόντων «οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εξερευνούν την πολυπλοκότητα της διαδικασίας της λήψης αποφάσεων, τις δυναμικές της εξουσίας και τα ηθικά και δεοντολογικά διλήμματα που μπορεί να αναδυθούν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του οικονομικού και του πολιτικού».

Τέλος, το θέμα Σύγκρουση εν καιρώ πολέμου «παρείχε στους καλλιτέχνες έναν σπαρακτικό καμβά για να διερευνήσουν τα κατεξοχήν ανθρώπινα βιώματα του θάρρους, της θυσίας, της απώλειας και της ανθεκτικότητας, επιτρέποντάς τους να αποδώσουν με διαθεματικά μέσα και τεχνικές την πολύπλοκη αλληλεπίδραση του φόβου, του ηρωισμού, αλλά και της ελπίδας που αναδύεται στο χωνευτήρι του πολέμου. Στα έργα τους, οι καλλιτέχνες διερευνούν τον βαθύ και διαρκή αντίκτυπο των πολεμικών συγκρούσεων, προάγοντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση για τα άτομα και τις κοινότητες που πλήττονται από τις πολεμικές αναταραχές».

Οι προτάσεις του προγράμματος 2024 επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΥΠΠΟ στο drasis.culture.gr, και προσανατολίζονται, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θεσμού, προς καινοτόμες και υβριδικές φόρμες που γεννιούνται από το διαλεκτικό συνταίριασμα περισσότερων μορφών τέχνης ανά εκδήλωση.Oι παραγωγές αναπτύχθηκαν από προτάσεις πρωτότυπης δημιουργίας που κατέθεσαν οι καλλιτεχνικές ομάδες. Η επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, επέλεξε τους αρχαιολογικούς χώρους παρουσίασης των παραγωγών σε συνολικά 12 περιφέρειες της Ελλάδας.

13 νέοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία

Συνολικά 13 νέοι χώροι εντάσσονται στον ήδη πλούσιο κατάλογο των συνολικά 68 αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις του προγράμματος των εκδηλώσεων και δράσεων του 2024 του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Ανάμεσά τους, το μυθικό Ανάκτορο του Νέστορος στην Πύλο, το αποκατεστημένο αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οικιστικής αρχιτεκτονικής της Δυτικής Θράκης, η Ιερά Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου που ιδρύθηκε το 1862, το διώροφο ανακαινισμένο Κονάκι Προδρόμου στην Καρδίτσα, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα τσιφλικόσπιτου του κάμπου της Δυτικής Θεσσαλίας, ο προϊστορικός οικισμός της Μύρινας στη Λήμνο και το επιβλητικό Φρούριο Καζάρμα στη Σητεία που δεσπόζει ψηλά πάνω από την πόλη.

Αναλυτικά, οι νέοι χώροι του προγράμματος είναι οι εξής:

 • Ανάκτορο Νέστορος, Πύλος
 • Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας, Μεσολόγγι
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας, Αύλειος χώρος
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου
 • Αρχοντικό Ταβανιώτη, Μαρώνεια
 • Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
 • Ιερά Μονή Ουρσουλινών Τήνου
 • Κάστρο Πάτρας
 • Κάστρο Ρίου
 • Κονάκι Προδρόμου, Καρδίτσα
 • Οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, παλαιά Καρδαμύλη
 • Προϊστορικός οικισμός Μύρινας Λήμνου
 • Φρούριο Καζάρμα Σητείας

Νέα ταυτότητα

Τη φετινή χρονιά, ο θεσμός του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» αποκτά νέα ταυτότητα, η οποία βασίστηκε στη χρήση συμβόλων του κλασικού πολιτισμού. Η νέα ταυτότητα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό νέου λογότυπου, καθώς και τη δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος: www.allofgreeceoneculture.gr.

Ο λογότυπος του θεσμού είναι εμπνευσμένος από τον αρχαίο κίονα, ενώ η λιτή και μοντέρνα σχεδίασή του παρουσιάζει τον κίονα σε μισό σχήμα, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο μεταξύ της αρχαίας κληρονομιάς και του σύγχρονου κόσμου με έμμεσες αναφορές στον Γιάννη Μόραλη.

Με τη συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης, ο θεσμός αποκτά τον δικό του σύγχρονο ιστότοπο (www.allofgreeceoneculture.gr), ο οποίος είναι συμβατός με όλες τις κινητές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στον ιστότοπο, να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για την κάθε παραγωγή ξεχωριστά, καθώς και να προκρατήσουν θέσεις για τις παραστάσεις. Ο ιστότοπος παρέχει και τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν ηλεκτρονικά σε όλες τις εκδηλώσεις μέσω ενός διαδραστικού χάρτη στον οποίο παρουσιάζεται το σύνολο των παραγωγών ανά περιφέρεια. Στην ενότητα «Χώροι & Ιστορία» παρουσιάζονται όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις με χρήσιμες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Τηλεοπτικό σποτ 2024

Το τηλεοπτικό σποτ της φετινής διοργάνωσης, το οποίο γυρίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, επιχειρεί να εικονοποιήσει την έννοια της σύγκρουσης μέσα από μια χορογραφημένη σύγκρουση σωμάτων πάνω στην έντονα δραματική μουσική του Τζουζέππε Βέρντι από την εισαγωγή της όπερας Μάκβεθ. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, από τη δύση στην ανατολή, από τη νεότητα στο γήρας, από τη σιωπή έως την κραυγή, από την εσωτερική έως τη σωματική πάλη, η έννοια της σύγκρουσης κινηματογραφείται σαν μια νοητή γραμμή που συνδέει το ανθρώπινο είδος και τις διαφορετικές κουλτούρες μέσα στους αιώνες.

Πληροφορίες:

 • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
 • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
 • Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr

Το πρόγραμμα του φετινού θεσμού

1, 2 Ιουλίου

Μουσική
Ταξίδι στα Βαλκάνια για συμφωνική ορχήστρα, μεικτή χορωδία και αφηγητή
Μουσική δημιουργία, επιμέλεια: Γιάννης Μπελώνης
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα

«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού-1

Θέατρο
Ψυχορραγήματα
Σκηνοθεσία, επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιώργος Κουτλής
Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πρέβεζα

Εικαστικά / Περφόρμανς
Βιογραφία ενός λογισμικού
Σενάριο, σκηνοθεσία, prompt engineering: Γιώργος Δρίβας

Περίπτερο Πικιώνη, Δελφοί

2, 3 Ιουλίου

Μουσική
SOMNIA PACIS: Ονειρευόμενοι την ειρήνη
Σύλληψη: Γιάννης Παπατζανής, Ανδρέας Παραγιουδάκης, Κατερίνα Αδαμάρα
Φορτέτσα Ρεθύμνου

3, 4 Ιουλίου

Εικαστικά / Περφόρμανς
Αστερισμοί που εκ νέου εκρήγνυνται
Επιμέλεια: Εύα Βασλαματζή
Αρχοντικό Ταβανιώτη, Μαρώνεια
Διάρκεια έως 31/7

4, 5 Ιουλίου

Θέατρο
Διατί η μηλιά δεν έγινε μηλέα
Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού
Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος
Κάστρο Λαμίας

5, 6 Ιουλίου

Μουσική
Τρισεύγενη
Σύλληψη, επιμέλεια κειμένου, κλασική κιθάρα: Κορίνα Βουγιούκα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Τάσος Ρωσόπουλος
Ιερό του Μέσσου Λέσβου

6, 7 Ιουλίου

Μουσική
Των κοχυλιών η γλώσσα
Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» Δήμου Πατρέων
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης • Απαγγελία: Μαρίνα Καλογήρου
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Μερικά κομμάτια πέτρας
Σύνθεση κειμένου: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου
Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης, Αλεξανδρούπολη

8, 9 Ιουλίου

Θέατρο
Ρενάτο Μόρντο: Οι ώρες
Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας
Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων, Ξάνθη

9, 10 Ιουλίου

Θέατρο
Το νησί των θαυμάτων
Σκηνοθεσία: Θανάσης Κριτσάκης, Δημήτρης Μπαμπίλης
Δραματουργία: Ομάδα ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ
Αρχαίο Θέατρο Σάμου (Ξύλινο)

«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού-2

10, 11 Ιουλίου

Χορός
Afternoon dances
Χορογραφία: Δημήτρης Μυτιληναίος
Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας, Αύλειος χώρος

11, 12 Ιουλίου

Μουσική
Τρεις μαχαλάδες και ένα παζάρι
Σύλληψη, μουσική επεξεργασία, τραγούδι/περφόρμανς: Νατάσα Τσακηρίδου
Ζιντζιρλί Τζαμί, Σέρρες

Θέατρο
Eγώ, η Μήδεια
Σκηνοθεσία: Τζίνα Θλιβέρη
Οθωμανικό Τέμενος Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί), Τρίκαλα

Θέατρο
Ο κόσμος που στέκει ανάμεσά μας
Κείμενο: Κατερίνα Λούβαρη Φασόη
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Γενέσιο της Θεοτόκου (Κόκκινη Εκκλησιά), Βουργαρέλι Άρτας

12, 13 Ιουλίου

Μουσική
Το μονοπάτι των δακρύων
Σκηνοθεσία, μουσική, δραματουργία, διακειμενική σύνθεση: Violet Louise
Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, Αχαΐα

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Τελευταία ώρα: Γυμναστική
Κείμενο, σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη
Φρούριο Παλαμηδίου, Ναύπλιο

13, 14 Ιουλίου

Θέατρο
Μια φωτεινή ελεγεία για την Ανθούλα Σταθοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος, Έφη Βενιανάκη
Μετοχιακό συγκρότημα Νέων Φλογητών – Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού – Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής

Θέατρο
Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια
Σύλληψη, επιμέλεια: Φωτεινή Παπαχατζή
Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως Δανέλλης, Σπύρος Αγγελόπουλος
Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Το ταξίδι μιας νότας
Πιανίστας, συνθέτης: Σταύρος Λάντσιας
Μουσικοπαιδαγωγός: Κωνσταντίνα Χρίστου
Κονάκι Προδρόμου, Καρδίτσα

14, 15 Ιουλίου

Μουσική
Phygital
Γεώργιος Απέργης, Αλέξης Ρέτσης • Συμμετέχει η καλλιτεχνική ομάδα DEN
Κάστρο Ρίου

Θέατρο
Ο παππούς Whanganui: Η αληθινή ιστορία του ποταμού που έγινε άνθρωπος
Κείμενο, σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά
Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου, Γρεβενά

15, 16 Ιουλίου

Μουσική
Στον Λαβύρινθο: Μαρτυρίες και ποιήματα φυλακισμένων γυναικών
Σκηνοθεσία: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου
Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας, Αρκαδία

16, 17 Ιουλίου

Θέατρο
Να πώς άρχισε
Βασισμένο στο μυθιστόρημα Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Λουί-Φερντινάν Σελίν
Σκηνοθεσία: Βικτώρια Φώτα
Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

18, 19 Ιουλίου

Χορός
hot dark matter
Σύλληψη, χορογραφία: Ζωή Ευσταθίου
Ανάκτορο Νέστορα, Πύλος

Εικαστικά / Περφόρμανς
Ο ποταμός / Voicing Water
Χριστίνα Νάκου / Ο ποταμός
Άννα Παγκάλου / Voicing Water
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια έως 31/8

19, 20 Ιουλίου

Μουσικό θέατρο
Η Ίτσα του Σάσμα ή Ο ανάποδος χορός

Κείμενο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Θεσπρωτία

20, 21 Ιουλίου

Μουσική
Τεχνητή εμπιστοσύνη
Μουσική σύνθεση: Ορέστης Παπαϊωάννου
Σύλληψη, δραματουργία, λιμπρέτο: Αλέκος Λούντζης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας, Μεσολόγγι

Εικαστικά / Περφόρμανς
+ΘΛΙΨΙΣ

Ομαδική έκθεση

Συνεπιμέλεια: Σοφία Ζωιτού, Μαρία Μανέτα, Σοφία Ελίζα Μπουράτση
Ιερά Μονή Ουρσουλινών Tήνου
Διάρκεια έως 21/8

Εικαστικά / Περφόρμανς
Otherlands
Εικαστικός: Πέτρος Μώρης Μουσικοί: Τζεφ Βάγγερ, Σαβίνα Γιαννάτου

Επιμέλεια: Στέφη Στούρη

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Περαχώρας, Κορινθία
Διάρκεια έκθεσης: από 1 έως 21/7                                                                          

22, 23 Ιουλίου

Μουσική
Ερήνη – Μαλές
Καλλιτεχνική επιμέλεια, τραγούδι: Ερήνη
Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών

Θέατρο
Κάμπος
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Οθωμανικό Λουτρό, Κάστρο Χίου

Εικαστικά / Περφόρμανς
Γιώργης Ζάρκος: Τρεις πέτρες, μια βιτρίνα κι ένας εγκλεισμός
Σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία: Άρης Μπαλής
Κάστρο Πάτρας

24, 25 Ιουλίου

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Ο Λούκυ Λουκ φοβάται
Κείμενο, σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας
Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Ευρωπού, Κιλκίς

25, 26 Ιουλίου

Μουσική
Σεζόν
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Θανάσης Κριτσάκης
Μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Duo Hedi (Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, Αναστασία Κότσαλη)
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

26, 27 Ιουλίου

Μουσική
Νεφελοκοκκυγίες και τιτιβίσματα
Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου
Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

27, 28 Ιουλίου

Μουσική
Σύγκρουσις / Sýnkrousis
Ergon ensemble
Επιμέλεια, σύνθεση, παρουσίαση κειμένων: Πάρις Μέξης
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Θέατρο
Τα μετά θάνατον: Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»
Διασκευή, σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος 

30, 31 Ιουλίου

Μουσική
Η φυλλάδα του γαδάρου
Μουσική σύνθεση: Ναταλία Κωτσάνη, Τάσος Κοφοδήμος
Μουσείο Ζακύνθου

Μουσικό θέατρο
Ο Αρίστος και ο Φάνης
Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ Νέας Ιωνίας Βόλου
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου

Θέατρο
Et in Arcadia ego / Ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία
Κείμενο, δραματουργία: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής
Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών
Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη
Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζ
Προϊστορικός οικισμός Μύρινας Λήμνου

1, 2 Αυγούστου

Θέατρο
Η ανάκριση
Βασισμένο στον Αίαντα του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Κάστρο Τρικάλων

2, 3 Αυγούστου

Χορός
PROMETHEUS 2024 (unbound bodies)
Σύλληψη, χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς
Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

4, 5 Αυγούστου

Θέατρο
Τι ομάδα είσαι ρε;
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος
Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

5, 6 Αυγούστου

Χορός
CRASH…forming
Ομάδα Dagipoli Dance Co
Σύλληψη, χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού-3

6, 7 Αυγούστου

Θέατρο
Η Ιφιγένεια των Ταύρων
Κείμενο, σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής
Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη

8, 9 Αυγούστου

Μουσική
Ο πόλεμος των ρομαντικών
Πιάνο: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Χορεύουν: Θεανώ Ξυδιά, Ναταλία Μπάκα
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς
Θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο
Συγγραφή, σκηνοθεσία: Αργυρώ Ταμβάκου
Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

9, 10 Αυγούστου

Θέατρο
Σχέδιο Αντιγόνη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Αντωνίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Κοζάνη

Μουσικό θέατρο
ΝΥΚΛΙΑΝΟΙ
Εικαστικός: Γιώργος Κόρδης • Δραματουργία, σκηνοθεσία: Φένια Παπαδόδημα
Οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, παλαιά Καρδαμύλη

12, 13 Αυγούστου

Μουσική
La tarantata
Mουσικό συγκρότημα Encardia
Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά

Χορός
Ο χορός του θανάτου
Σύλληψη, χορογραφία: Ίρις Καραγιάν
Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

17, 18 Αυγούστου

Μουσικό θέατρο
Ταρώ του Οδυσσέα
Σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Φωτεινάκη

Αρχαίο Θέατρο Μήλου

19, 20 Αυγούστου

Μουσική
Η θαυμαστή ιστορία του Χορ-χορ Αγά    

Σύνθεση: Αποστόλης Κουτσογιάννης • Κείμενο: Μάριος Χατζηπροκοπίου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Κριτσάκης
Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Θεσσαλονίκη

20, 21 Αυγούστου

Μουσική
BALKANIA
Abagar Quartet, Ισοκράτισσες, Lot Kurbeti
Ελληνιστικό θέατρο στο Δίον, Πιερία

Μουσική
Μόρτισσα κι Αλάνης
Μουσική επιμέλεια: Ευγένιος Βούλγαρης
Τραγούδι: Θεοδώρα Μπάκα
Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Χανιά

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Ροβ & Κρους
Διασκευή: PATARI PROJECT
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Κάστρο Μυτιλήνης

21, 22 Αυγούστου

Μουσική
Εις την Πόλιν – Istanbul
Mουσική ομάδα in excelsis
Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

22, 23 Αυγούστου

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Η τέχνη του πολέμου
Κείμενο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Θάνος, Αλκμήνη Καλογήρου

Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι. Π. Μεσολογγίου

23, 24 Αυγούστου

Χορός
Touching Faultlines
Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο
Ωδείο Γόρτυνας, Κρήτη                                    

24, 25 Αυγούστου

Μουσική
Τραγούδι στη γη
Ιδέα, δραματουργία: Γιώργος Ζιάβρας, Σοφία Πάσχου
Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών

Θέατρο
ΠΛΙΤΣ ΠΛΑΤΣ ΠΛΟΥΤΣ
Ένα κοκτέιλ κερασμένο απ’  τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παύλου
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος
Αρχαιολογικός χώρος Κορίνθου

26, 27 Αυγούστου

Θέατρο
Σπαραγμός: Μια αφήγηση για το πένθος
Σκηνοθεσία, κείμενο: Νίκος Μάνεσης

Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, Άργος

Χορός
Across time
Die Wolke Art Group
Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη

27, 28 Αυγούστου

Μουσική
Ο Ερωτόκριτος στον Λαβύρινθο
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ross Daly
Φρούριο Καζάρμα Σητείας

«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού-4

29, 30 Αυγούστου

Μουσική
Χιονάτες
Μουσική: Στάθης Γυφτάκης
Σύλληψη, αφήγηση, δραματουργία: Χριστίνα Δήμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη

Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, Μεσσηνία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT